Pank!

Eller inte riktigt. Men på god väg. Idag har jag och Sara varit och storshoppat på Sawgrass Mills mall. Och vi har inte handlat lite saker om man säger så. Nu behöver jag inte shoppa något förrän i höst! Men jag är grymt nöjd med alla mina inköp. Inte minst en fantastiskt fin kavaj från Miss Sixty.
Vi tog bussen dit i morse och det gick otroligt smidigt idag. Motsatsen till i fredags helt enkelt. Skönt.
Har verkligen sprungit runt som två tokar och nu ska det bli skönt att sova.

Imorgon är det fullt upp med lektion, träning och kvällslektion. + att jag ska hinna umgås med Sara också!
God natt!

Sara på besök.

Nu har jag inte bloggat på ett par dagar igen. Men tänkte att jag skulle uppdatera er lite nu på vad jag och Sara har haft för oss de senaste dagarna.


Guidad tur.
 

Sara njuter av värmen.
 

Jag visar gymet.


Sara.


Utanför vårt omklädningsrum.


The locker room.


Bussarna som går på campus.


Vårt bibliotek.




Jag fick skjuts till Fort Lauderdale airport i Onsdags av Lindseys pojkvän Chris. Där väntade Sara. När vi hade packat in hennes väskor i bagageluckan åkte vi hem till skolan och fikade. Hembakat bröd från Sara och hembakade sockerkakor från farmor. Helt underbart gott. Efter det blev det självklart en hel del skitsnack och klockan hann bli ganska mycket innan vi kom i säng.

Torsdagen spenderades på skolan. Jag hade lektion på förmiddagen och efter det blev det en rundvandring på Campus.
På eftermiddagen var det träning. Sara var också med och tränade. Det gick väldigt bra för henne vilket gjorde det hela ännu roligare. Själva träningen var ganska lugn med lite fotboll och snabbhet. Sara klagade dock på träniningsvärk dagen efter.
På kvällen var det gratis middag som gällde i universitets centret, så vi var självklart inte sena med att bege oss dit. Kvällen blev ganska lugn. Många nya intryck (i alla fall för Saras del) gjorde att vi somnade ganska tidigt.


Sara påväg till träningen.


Jag och Sara.

Inne i biblioteket.


Sara.


Utanför biblioteket.

Igår bar det av till Miami Beach. Tog bussen kvart i åtta på morgonen. Insåg dock efter en stund att vi var på fel buss, och fick kliva av och invänta en ny. Efter det hamnade vi på en busstation i utkanten av Miami. Därifrån tog vi en buss till Downtown Miami. Frågade dock busschaffören var vi skulle kliva av för att ta buss 111 men tydligen fanns det inte ens någon buss med det numret men hon sa vilket buss vi skulle ta istället, så strax efter tio var vi framme i Miami Beach.

Vädret var tyvärr inte på topp. Varmt men mulet. Vi hann dock med en hel del. Promenad och lunch på stranden, promenerande upp och ner för flera andra gator i området, en del shopping, supergod middag och som grädden på moset - varsin tatuering.
Vid sju gick vi till busshållplatsen, men där dök bussen aldrig upp så vi hoppade in i en taxi med 4 andra människor på busshållplatsen. Åkte till Downtown Miami där vi väntade in en buss som skulle ta oss till nästa stopp. På busshållplatsen stog det en kille som var jättehög. Han gick runt oss flera varv och kollade en massa och var allmänt obehaglig. Dessutom så klev han på samma buss som oss. Bussen tog oss i alla fall till en ny busstation. Där fick vi vänta jättelänge innan bussen vi skulle ta därifrån dök upp. Men den kom tillslut och tog oss till vårt sista stopp. Där fick vi också vänta ett bra tag innan sista bussen dök upp. Men efter fyra och en halv timmes resande var vi tillslut hemma strax innan tolv.
Tilläggas ska göra att min käre bror har ett tv-spel där dom springer runt i något område som heter Liberty City och skjuter ihjäl varandra. Detta område ligger i Miami. Och när jag och Sara stog på sista busshållplatsen igår och tittade på en karta så insåg vi att busstationen vi just stått på låg i just Liberty city. Inte konstigt att stämningen var lite obehaglig. Haha. En tjej i mitt lag berättade dessutom idag att hennes pojkvän som jobbar inom militären har sagt att när dom åker till Liberty city så bär dom alltid vapen för att det är så farligt där. Och där stog jag och Sara igår kväll med varsin Victoria's secret påse.
En annan sak som slog mig var att vi var dom enda vita som åkte buss. På hemresan såg vi inte en enda vit förutom oss och då var det ändå mycket folk på bussen. Kollektivtrafiken i USA har ingen status överhuvudtaget och man märker verkligen hur segregerat det här landet är.
Lever gör vi i alla fall fortfarande och vi är även en erfarenhet rikare.


Vi åker buss.


Jag funderar.


Miami Beach.


Utanför Miami Ink.


Sara tror att hon är cool.


Stranden.


Lunchpaus.


Promenerar.


Miami Beach.


Fisher Island.


Blir tatuerad.


...


Sara blir tatuerad.


Lincoln road.

Middag.


Ormmannen.


Imorse blev det en superfrukost med fruktsallad, yoghurt och bagel med egg and cheese. Sedan har jag spelat 7-manna turnering hela eftermiddagen. Sara var med och kollade och har även ådragit sig en riktigt fin, rosa bondbränna. Haha.
Vi spelade 5 matcher, vann alla och tog för andra gången på två veckor hem en turnering. Skönt!
När vi kom hem gick vi och åt middag på Tijuana Taxi. Mexikanskt och dessutom världens efterrätter. Jag anser mig ha semester nu när Sara är på besök.


Ars amandi - konsten att älska.


Ex animo - från hjärtat.


Påväg till Lynn University.


Uppvärming.


Jag och Lindsey.

´
Innan match.


Mellan matcherna.


 
Nu ska vi snart gå och lägga oss. Imorgon ska vi åka till Sawgrass Mills Mall och shoppa. Och då måste man vara pigg.
Puss!


I ett.

Så har min dag varit idag. Hade först matte imorse. Hade dessutom ett qiuz. Men det gick nog okej. Efter det pluggade jag några timmar innan det var dags för träning. Tränade två timmar. Snabbhet, löpskolning, bål och fotboll. Efter det blev det en dusch och nu har jag precis kommit tillbaka efter en väldigt god middag. Är sjukt mätt. Vi hade nämligen en tjej som var och provtränade idag så jag och 4 andra tjejer i laget tog med henne till Tijuna Taxi - en mexikansk restaurang. Blev enchilladas. Riktigt gott.
Nu sitter jag bara och väntar på att Saras plan ska landa. 1 timme kvar. Hon skickade i alla fall ett sms när hon var i Atlanta, och skrev att hon hade lyckats ta sig igenom alla säkerhetskontroller. Så efter det kunde jag slappna av. Haha.
Som jag har längtat efter den här dagen alltså. Humöret är på topp!
Puss!

Stressad!

Usch vad jag har kännt mig stressad idag. Imorgon kommer Sara och jag har försökt få så mycket som möjligt gjort idag. Hade både engelska och environmental studies imorse. Efter det åt jag lunch innan jag promenerade till Publix, handlade, och promenerade tillbaka hem. När jag kom hem pratade jag med både mamma och Oscar innan jag gick till gymet. Där sprang jag 12,1 km och körde lite bål. Efter det har jag pluggat som en galning i jag vet inte hur många timmar. 5 kanske. Och ändå har jag sjukt mycket kvar som jag får försöka få gjort imorgon.
Nu måste jag sova också. Känns inte som att jag har tid med det, men det är väl ett måste.
Puss.

I am staaarving.

Sitter på lektion nu och är så fruktansvärt hungrig. Men nu är det i alla fall mindre än 30 minuter kvar av den 4 timmar långa lektionen.
Har inte gjort så mycket idag. Hade matte imorse, sedan åt jag lunch och sov innan den drygt 2 timmar långa träning. Efter det var det bara att springa till duschen för att hinna i tid till lektionen.

Imorgon har jag massor av saker att fixa. En riktigt busy dag. Har lektioner mellan 8 och 12. Efter det måste jag gå och handla, sen ska jag prata med Oscar och mamma, träna på gymet och plugga en massa. Suck. Men på Onsdag kommer Sara så det känns bra att få en hel del skolarbete gjort tills dess.

Puss!

Veckans sista dag.

Åkte hemifrån vid 10 imorse och kom hem strax efter 19.
På programmet stog community service. Tillbringade drygt 3 timmar på ett ålderdomshem/serviceboende eller vad det nu heter. Nursing home på engelska i alla fall.
Jag har lite svårt för sånt där. Får bacillskräck av någon anledning. Anna vet vad jag menar.
Och mina intryck efter dagen har väl kanske inte förbättrat min syn på allt det där. Det var så otroligt hemskt att se alla dom där stackars människorna. Har aldrig varit på ett ålderdomshem förrut, och jag vet inte hur det ser ut i sverige. Men är det som det var här så vill i alla fall inte jag bli gammal. För det första så var det som ett sjukhus med små rum med sjukhussängar. Ingen hemkänsla för fem öre. Sen satt alla i sina rullstolar i korridorerna och bara stirrade, om dom inte låg i sin säng eller på någon brits i korridoren. Och dom bara satt där. Och ingen verkade bry sig om dem. Och personalen var inte den trevligaste heller. För att inte tala om hur maten såg ut. Potatismos med lite brun sås och grå rostbiff fick dom idag. Tydligen är det ungefär samma mat varje dag också. Kul. Sedan såg alla som bodde där ganska så luggslitna ut, det var inte speciellt städat och allt kändes väldigt gammalt och slitet.
Känns som att jag svamlar en massa just nu, men jag blev faktiskt upprörd. Och jag var inte den enda. Lindsey började nästan gråta och alla andra höll med om att om det är så här det är att bli gammal så kan det gått vara.

Efter att vi hade varit där åkte jag, Lindsey och Amanda hem till Lindseys pojkvän för att plocka upp honom. Han bodde i en superfin liten lägenhet nere i Fort Lauderdale. Huset kändes som ett hotell. Man fick ringa på en klocka för at bli insläppt. Där blev man sedan inskiven och så var det en man som följde med och tillochmed tryckte på hissknappen. På 14 våningen bodde han i alla fall med världens utsikt. Jag hade inte tackat nej till den lägenheten kan jag säga.

Vi promenerade sedan en bit längs Las Olas Boulevard som är "huvudgatan" i Fort Lauderdale. Supergulligt med små butiker och massor av restauranger. Efter det tog vi en buss sista biten ner till stranden. Tyvärr var vädret inte super. Blåste iskalla vindar och det var mer moln än sol. Dessutom var det mängder av farliga blåa maneter så bada ville man inte heller göra. Men vi låg där 1-2 timmar och sedan tog vi bussen tillbaka till hans lägenhet och sedan bilen tillbaka till skolan.

Nu har jag pluggat lite environmental studies. Har kollat upp utrotningshotade djur.

Men nu är det dags att sova. Imorgon är det en ny vecka.

Puss.


Håkan

http://www.youtube.com/watch?v=6Y92-NFRXIc - Helt underbar!

Medans?

När jag gick på lågstadiet skulle jag skriva en berättelse. Den var faktiskt ganska fin. Men min lärare hade en sak att invända emot. Hon berättade nämligen att det hette medan och inte medans. Och hennes förklaring var så bra att jag nog aldrig kommer glömma den. Hon frågade om jag någonsin hade hört talas om någon dans som hette medans. Och det hade jag ju självklart inte, men varje gång jag använder order medan nu för tiden så tänker jag efter så att jag inte lägger till det där s:et på slutet.

Up to date.

Har inte haft lust att blogga de senaste dagarna. Men nu tänkte jag att det väl var dags att uppdatera er lite igen.
Kan börja att tala om att jag för tillfället ser ut som en misshandlad hemmafru. För det första är jag alldeles fläckig på nästan hela kroppen eftersom jag har flagnat. Fast jag flagnade bara på ryggen men av någon konstig anledning har jag fått bleka fläckar över halva mig också, så mina ben är ganska bruna medan resten av min kropp är blekare än blekast. Snyggt värre. Dessutom har jag dragit på mig ett fruktansvärt munsår. Mindre kul alltså. Har just nu bara en överläpp skulle man kunna säga. Haha. Känner hur folk kolla på mig i matkön. Men jag hoppas att det går över snart. Och det borde det väl nästan göra med tanke på att jag inte är ute i solen. Det finns nämligen ingen sol. Jag ska uppenbarligen bo i "the sunshine state" men nu har regnet vräkt ner i dagar och åter dagar. Enligt väderleksrapporten ska det hela dock vända i mitten på nästa vecka.

Annars har de senaste dagarna mest bestått av skola, plugg och träningar. Tränade snabbhet, bål och fotboll både torsdag och fredag i två timmar. Och eftersom dagens match blev inställd pga spelarbrist så blev det gymet för min del idag. Sprang 11,8 km och körde bål. Hade tänkt att promenera och handla också men det blev aldrig aktuellt pga regnet.
Får bli på tisdag istället.

Imorgon ska vi jobba med laget. Vi ska till ett ålderdomshem nere i Fort Lauderdale några timmar. Där ska vi läsa böcker för dom som bor där. Haha. Lycka till, till mig själv säger jag bara. Hoppas att det blir fint väder i alla fall så vi kanske kan stanna och bada lite efteråt.

Har fortsatt massor att plugga. Sjukt mycket matte att ta tag i + olika delar av min uppsats som måste skrivas. Olika källförteckningar, drafts och outlines ska in.

Annars i veckan som kommer så är det fortsatt en hel del träningar också. Och det bästa av allt är att Sara kommer på onsdag. Längtar!

Puss.

Ombytta roller?

Det är så fruktansvärt grått ute och regnet hänger i luften. Tur att det i alla fall inte är kallt. Jag har varit och tränat ganska nyss. Sprang 7 miles vilket är ganska precis 11,200 meter. Och när jag var klar var jag inte ens trött. Konstigt det där. Om en kvart ska jag iväg med laget. Vi ska leda en träning för ett flicklag (eller vad det nu är vi ska göra).
Annars idag har jag haft matte, pratat med mamma och pluggat en kortis. Ska fortsätta plugga när jag kommer hem senare.
Puss.

Annars så..

Efter min lektion åt jag lunch och sedan somnade jag som en stock. Var ute vid planen kvart i tre. Värmde upp och körde olika snabbhetsövningar. Ingen direkt konditon som vi hade fasat för. Efter det blev det fotboll i olika former tills det började regna för första gången sedan i januari. Och nu pratar vi inte om ett lätt duggregn utan snarare om ett monsun-regn. Fick vrida ur kläderna många gånger om när jag kom tillbaka till mitt rum.
Hur som helst så slutade det med att vi tränade drygt en och en halv timme.

Har räknat lite matte ikväll och nu ska jag sova.
Puss.

Så kan det gå

Idag ville jag bara promenera ut ur klassrummet under lektionen i environmental studies. Vi pratade mycket om etik och moral. Vår lärare visade bland annat en film från en ö någonstans i Sydost Asien. Ön blev bara mindre och mindre. Och detta på grund av stigande havsnivåer. Efter ställde vår lärare frågan om vi (amerikaner) har något moraliskt ansvar när det kommer till att hjälpa dessa människor. Och det är då som vissa personer i klassrummet kommer med sina idiotiska påståenden som bara bevisar hur oallmänbildade, självupptagna och allmänt korkade vissa amerikaner är. Dom sa bland annat att hur kan vi veta att det är vårat fel att havsnivåerna stiger? Varför ska bara vi i usa hjälpa dom på den där ön, vi är ju inte det enda industrialiserade landet i världen. Och nej, självklart är usa inte det men om man frågar en amerikan (självklart inte alla!) om vilket land i världen som skänker mest pengar till välgörenhet så svarar dom självklart att usa gör det. Och så är verkligen inte fallet.
En annan åsikt som en av killarna hade var att varför ska vi ge pengar till dom på den där ön? Vad ska dom göra med pengarna liksom, bygga en mur runt hela ön? Det är väl bättre om vi använder pengarna här i usa istället.

Många amerikaner tror att dom sitter i någon slags bubbla som är helt säker. Att även om alla andra kontinenter går under så rullar livet på som vanligt för dom. Dom verkar ite ha förstått att om havsnivåerna stiger hos människorna på ön i Asien så stiger nivåerna här också. Och Florida är inget höglänt område om man säger så.
En av idéerna som en kille i klassen hade var att dom kan väl bara flytta invånarna på ön någon annan stans. Men undrar vad han skulle säga om någon kom och skulle flytta på honom.

Självklart har vi ett moraliskt ansvar när det kommer till frågan om vad vi ska göra för människorna på ön (och för många andra människor). Det är ju faktiskt vårat fel att världen är påväg i fel riktning. Inte deras fel. Dom som odlar sina bananer och äter sin fisk. Dom har säkert aldrig ens sett en bil. Inte är det väl deras fel att den globala uppvärmingen har blivit ett så stor problem. Så varför ska dom få lida för det? Har inte vi ett enormt ansvar gentemot dem?


Tired.

Blev inget bloggande igår. Fanns ingen ork när jag väl var hemma efter kvällslektionen.
Vad hade jag egentligen för mig igår då? Jo först hade jag matte på morgonen och sedan blev det faktiskt poolen några timmar. Kunde dock inte sola ryggen. Jag ser nämligen ut som att jag har fått en hemskt läskig sjukdom eller något. Haha. Jag flagnar på hela ryggen. Tråkigt med sant.
Fick sedan reda på att vi idag har två och en halv timmes träning så jag valde att aldrig träna igår.
Hade sedan nästa 4 timmars human sexuality. Gick ändå ganska lätt. Kanske för att jag hade med min dator och kunde göra lite andra läxor under tiden. Haha. Fast det är vad många har för sig på lektionerna så det r inte hela världen.

Skulle precis gå till min första lektion nu. Men innan så tänkte jag bara kolla min skol-mail. Och det var väl tur det eftersom jag hade fått ett mail om att lektionen är inställd. Så nu får jag vänta tills min andra lektion börjar om en och en halv timme.

Senare är det som sagt träning och sedan måste jag plugga. Har mycket som ska göras och sen vill jag gärna bli klar med lite saker i förväg eftersom Sara kommer nästa veckan.

Puss.

Lasse.

Min Winnerbäck-favorit just för tillfället. http://www.youtube.com/watch?v=W0Xh386wHag

Veckoslut.

Har varit en ganska lugn dag idag. Har inte gjort alltför mycket. Av någon anledning vill vädret aldrig göra som jag vill. Det var mulet hela dagen fram till sena eftermiddagen. Och då hade jag andra saker för mig.
På förmiddagen gjorde jag inte så mycket. Efter det pratade jag med mamma och sedan med min älskling Oscar. Var trött som vanligt och sov nästan två timmar på eftermiddagen. Innan middagen blev det ett besök på gymet. Sprang 5 km, körde 30 minuter på crosstrainern och körde lite mage. Det är så skönt att röra på sig och jag mår så mycket bättre efteråt.
Nu har jag gjort det nödvändigaste skolarbetet, tvättat träningskläder och bara tagit det lugnt.

Imorgon har jag matte på förmiddagen. Håller tummarna för att solen skiner också så att jag kan liga ute vid poolen några timmar. Sen ska jag till gymet eftersom vi inte har någon träning med laget och kvällen avslutas med 4 timmar human sexuality.

10 dagar till Sara kommer. Längtar!

Puss.

En lång dag!

Känns som att det här var den längsta dagen på väldigt, väldigt länge. Fast jag tror egentligen inte att det var länge än någon annan. Men så kändes det.
Gick upp vid halv nio i morse. Vi hade samling ute vid planerna halv tolv för att bära bänkar, fixa hörnflaggor och en massa andra förberedelser som var tvugna att ordnas.
På programet stog 4 30-minuters matcher i form av 7-manna spel. Första matchen spelades klockan ett och den sista spelades halv sju. Min ena ljumske har protesterat hela dagen men jag dissade den totalt. Haha. Vi vann 2 matcher, förlorade 1 och spelade 1 oavgjort. Detta ledde dessutom till final som spelades tjugo över sju. Efter full tid i finalen var det 1-1 och därför blev det straffar. Hela turneringen var ganska avslappnad och inte så allvarlig men man vill ju alltid vinna. Inte minst på hemmaplan.
Hur som helst så fick jag slå första straffen och den satt i målvaktens högra hörn som vanligt. Vi missade 1 straff men Barry University missade 2 vilket innebar att vi tog hem segern.
Efter sista matchen var det dags att flytta tillbaka alla bänkar, plocka skräp och bära hörnflaggor igen, vilket ledde till att det inte blev middag förrän halv nio. Alldeles för sent för min smak.
Nu är jag helt dödstrött. Är inte van att spela turneringar längre. Haha. Jag börjar bli gammal. Ska sova nu för imorgon har jag en massa matte som ska göras.
Puss.

Fruktstund

Men innan jag går och lägger mig ska jag ha lite fruktstund bestående av en nektarin och jordgubbar. Puss.

... men fredag är ändå den dagen som känns bäst.

Matte i morse i 50 minuter var dagens enda lektion. Efter det promenerade jag till Publix, handlade lite, och promenerade tillbaka hem igen. Åt lunch och efter det pratade jag med mamma. Hon var barnvakt till Meja (brorsdotter för den som inte vet) och Meja skulle absolut prata med mig. Hon berättade en massa om Pippi och så var hon också väldigt fundersam över min visningsbild på msn. Har nämligen en bild där bara mina ben syns och Meja trodde att jag hade ramlat. Haha.

Har varit på gymet också. Körde ganska lätt eftersom det är turnering imorgon och jag vill ha lite krut kvar i benen. Blev 7300 meter på löpbandet och efter det en del bål och stretching.

Lugn kväll ikväll. Har kollat lite Så ska det låta och funderar på att gå och lägga mig hyffsat tidigt ikväll.

Puss.

The weekend is coming up.

Var jättetrött när jag vaknade i morse. Åt naturell yoghurt med svensk naturell musli och två grova (hur grovt bröd man nu kan hitta i detta land) smörgåsar med keso. Efter det gick jag iväg till dagens första och enda lektion - environmental studies. Vi pratade mycket om hypoteser, teorier och lagar idag, och om hur man skulle kunna förutspå olika naturfenomen osv. Efter det blev det lunch och en powernap innan träningen. Dagens träning var mestadels olika typer av spel vilket var väldigt kul.
Annars har jag inte gjort så mycket mer. Ätit lite middag, pratat med Oscar och gjort klart en läxa.

Snart är det helg igen. Ska bli skönt. Imorgon har jag bara 50 minuters matte. Ska promenera till Publix och handla lite också och så ska jag ta mig en tur till gymet.

På lördag ska vi spela en turnering här på skolan. 7 mot  är det som står på programet och det är 4 matcher + eventuell final. Varje match är 30 minuter och vi har inte så många spelare så förhoppningsvis och troligtvis så blir det mycket speltid.

Nu ska jag sova. Det är en dag imorgon också.
Puss.

Sommarfin.

Ja, tack. Den här skulle jag gärna bära omkring på i sommar.




Runt tusenlappen på Åhléns.

Och så var det kväll igen.

Träningen var riktigt rolig. Först spelade vi olika typer av spel i en och en halv timme drygt och sedan avslutade vi med lite intervaller och bål. Men det var inte alls så farligt som i måndags. Kanske för att det gick bra för mig på löpdelen också, vilket innebar att jag inte behövde springa extra som vissa andra.
Nu har jag pluggat en hel del. Först hade jag läxa i environmental studies. Man skulle välja mellan tre olika organisationer och skriva vad dom stog för och varför man skulle vilja gå med i just den organisationen. Jag valde Greenpeace i alla fall.
Sedan hade jag läxa i engelskan också. Riktigt tråkigt var det men otroligt viktigt att kunna. Nämligen hur man hittar bra källor att använda i uppsatser, och sedan hur man skriver en riktigt källförtäckning. Inget slarv här inte. Tog lång tid men nu är jag i alla fall klar. Ska slökolla lite på tv nu innan jag ska sova.

Förresten så fick jag ett A- på min senaste uppsats. Mycket, mycket nöjd. Inte minst med tanke på att vår lärare är stenhård.

Nej, god natt nu. Puss.

Blaaaa.

Hade matte i morse. Allt verkar så lätt när läraren pratar men senare när jag ska försöka mig på att lösa talen på egen hand så tar det helt plötsligt stopp. Blir ju tokig.
Tog världens skönaste power nap efter lunch. Sedan insåg jag att Siriusmatchen inte visas på tv idag. Tråkigt. Och nu ligger dom under med 3-1 i paus. Ännu mer tråkigt.
Ska gå och träna nu. Vill spela fotboll. Inte springa, Men det blir säkert 45 minuter kondition efter fotbollsdelen idag också. Suck.
Puss.

Äntligen

Idag har varit en ganska så bra dag. Jag har mest bara tagit det lugnt och njutit av att både vara ganska ledig och frisk på samma gång.
Hade lektion 07.55 i morse. Engelska. En bibliotikarie pratade en dryg timme om hur man ska söka olika källor över internet och med bibliotekets olika hjälpmedel.
Efter det gick jag direkt till dagens andra lektion - den första i environmental studies. Två och en halv timme var lektionen och efter att ha sovit lite halvdåligt inatt så var det ganska segt, men jag tror att det kommer bli en ganska intressant kurs.

Solen har skinit både igår och idag och självklart har jag utnytjat den klarblå himlen och de nästan 30 varma graderna. Blev ett par timmar vid poolen. Helt underbart skönt var det. Svettades dock en hel del. Haha.
Efter det blev det en dusch, kollade Andra Avenyn (töntvarning!), slappade lite och sen gick jag och kollade lite baseboll. Nova mötte, vilken slump, Bloomfield college från New Jersey. Samma skola som jag var och kollade på basket på med Cissi förra veckan. Vilket sammanträffande.
Har aldrig sett en basebollmatch i hela mitt liv (skam!) och jag har ingen aning om vad det är för regler som gäller. Men det kändes som brännboll kort och gott.
Jag kollade inte klart på matchen för baseboll var ganska så långtråkigt och så hade dom sjukt fula kläder! Haha.

Imorgon har jag bara matte. Senare är det träning också. Hoppas dom inte kör med oss lika mycket imorgon. Men det gör dom säkert.

Sen måste jag bara avsluta med att säga att Gäddan kommer och hälsar på mig om två veckor och jag kan inte vänta för det kommer bli så grymt kul! Vi ska shoppa järnet på Sawgrass (Världens största outlet-galleria), hänga på Fort Lauderdale Beach och ha en hel-dag i Miami Beach vilket innebär sol och bad, god mat och en hel del promenerande. Sen ska Sara träna med oss också! Kommer också bli grymt kul för jag har saknat att spela med dig!

Nu ska jag snussa kudden. Puss!

Mnja...

Hade matte imorse. Sen var det ganska fint väder så jag låg två timmar vid poolen innan jag åt lunch.
Sedan var det dags för träning 15.15. Först värmde vi upp. Usch. Kände att jag har vart sjuk. Men körde så gått jag kunde i alla fall. Efter uppväringen spelade vi i ungefär en timme och en kvart. Efter det sprang vi skiten ur oss i 45 minuter och sedan hann jag inte ens duscha eller äta innan min lektion.
Human sexuality. Första lektionen idag. Några tjejer i laget som redan har läst kursen berättade att läraren hade sagt till dom att svenskar var ganska öppna av sig när det gällde det ämnet. Haha. Hoppas han inte säger det under våran kurs. Lindsey råkade nämligen avslöja inför hela klassen att jag är svensk.
Hur som helst. Lektionen ikväll skulle hålla på i fyra timmar. Pest och pina. MEN.. Efter ungefär 45 minuter var vår lärare tvungen att avsluta då han skulle åka upp till Palm Beach och köpa ut någon kille ur häktet. Haha. Jag säger då det.
Så vi fick gå tre timmar tidigare och det var väl tur för annars hade jag nog svultit ihjäl.
Nu ska jag snart sova.
Puss.

Sirius, Sirius, Sirius Sirius Sirius, Sirius, Siriu-us, heja, heja Sirius.

Gaaaaah. 1-1 i matcher. Helt sjukt grymt! Såg lite av första halvlek på svt.se. Visste inte att man kunde se matcherna live men det kunde man visst. Ännu bättre.
Men tänk om dom skulle gå hela vägen till final.. Och jag kan inte gå. Fast ett SM-guld vore ju inte helt fel.... Kom igen nu Sirius!



Söndag.

Idag har vi ställt fram klockan en timme vilket betyder att när jag vaknade tjugo över åtta i morse så var klockan helt plötsligt tjugo över nio. Klockan är över halv åtta nu och det är inte helt kolsvart ute än och jag älskar det.
Annars idag har jag inte gjort så mycket. Aptiten börjar så sakta komma tillbaka men jag har inte ätit alltför mycket idag. Kanske beror på att jag mest bara har varit inomhus också. Tog en promenad på eftermiddagen men that's about it.
Kändes ändå som att det kanske var lika bra att inte träna idag heller eftersom jag inte har ätit så mycket dom senaste dagarna. Vill inte komma till träningen imorgon och inte kunna gå för fullt heller.

Hela lovet har gått nu. Vips bara så var det över. Det började helt underbart men slutade inte fullt lika lyckligt. Men det är väl så livet är kanske. Eller tvärt om.

Har pratat med både mamma och Oscar idag också. Kändes bra eftersom jag har haft en sån där helg när jag saknar allt och alla lite extra. Men det är ju faktiskt bara två månader tills jag åker hem. Helt sjukt!
Min mamma berättade också en sak för mig när jag pratade med henne. Att pappa ska åka till Florida - 8e maj. Samma dag som jag åker tillbaka till Sverige vilket betyder att vi typ kommer mötas i luften eller något.

Imorgon kör skolan och fotbollen igång igen. Börjar med två nya kurser. Environmental studies och Human sexualtity.
Morgondagen inleds med matte 10.00-10.50. Träning mellan 15.15-17.30 eller något liknande. Dessutom 4 timmar human sexuality mellan 18.00 och 22.00. Valde faktiskt den kursen för att många andra tjejer i laget också ska läsa den så då får jag i alla fall lite sällskap.

Nu ska jag ta en dusch och fräsha till mig lite.

Puss!

Smakprov.

Här är ett par av jeansen jag köpte i New York och dom helt underbara heelsen från H&M.



Sammanfattning

Tänkte sammanfatta min New York-resa lite dag för dag nu.

Fredag: Fick skjuts till flygplatsen av Morgan. Resan upp till J.F. Kennedy International Airport tog ungefär 3 timmar. När jag klev ut från flygplatsen uppe i New York insåg jag hur kallt det faktiskt var. Tog en flygbuss in till bussterminalen Port Authority på Manhattan. Kände mig som Harry Potter när han åker Nattbussen. Bussen var sjukt sunkig och vi flög fram i en fil där vi inte fick köra och vi körde om alla andra. Men fram kom vi i alla fall. Väl inne i New York mötte Cissi upp mig och vi tog en buss till hennes skola Caldwell college i New Jersey. Hon hade dock inte kollat ordentligt så bussen gick inte hela vägen så vi fick stå ute i regnet i en timme och vänta på en buss som tog oss den sista biten. När vi kom fram till skolan kollade vi lite basket. Allt var så otroligt annorlunda på hennes skola. Mycket mindre och det kändes som att dom hade mycket bättre gemenskap. Kanske för att det var fler internationella studenter som umgicks med varandra. Bland annat två svenska killar. Skönt att få prata lite svenska på riktigt för en gångs skull.


De berömda taxibilarna.


Lördag: På lördagen tog jag, Cissi och en av dom svenska killarna, Olof, bussen in till New York City. Blev mycket promenerande runt dom mellersta delarna av Manhattan, t.ex. 5th Avenue med alla sina lyxbutiker. Vi kollade in Empire State Building, Rockefeller Center, The New York Public Library, St Patricks Cathedral, Times Square, Brodway, Hotel Plaza, åt en massa och kände på storstadspulsen. New York är verkligen helt fantastiskt och det är svårt att fånga den känslan på bild.
På kvällen blev det bussen tillbaka och sedan blev det lite kortspel.



Times Square.


Times Square igen.


Cecilia i New York.


Svamp-Bob och jag.





Kallt!!!


Musikaler.


Rockefeller Center.

Med sin berömda isbana.


St Patricks Cathedral på 5th Avenue.


Inne på Hotel Plaza.


The New York Public Library. (Där dom t.ex. befann sig i filmen Day after
Tomorrow och där Carrie skulle gifta sig i Sex and the City-filmen.)

Söndag: Jag, Cissi och hennes roommate Nikki tog bussen in till New York City igen. (Bussen tog en knapp timme ungefär.) Svinkallt var det trots at jag hade leggings under jeansen, 4 tjocktröjor, jacka och mössa. Var visst inte van vid kylan. Blev mycket promenerande igen och besök i bland annat Chinatown, SoHo och Little Italy. Vi besökte Ground Zero som egentligen inte var något att se. Men känslan var ändå speciell. Vi provade på att åka tunnelbana och vi åt mexicanskt. Det blev lite shopping i form av ett par Levi's jeans och sedan promenerade vi lite till. Dagens favorit var nog ändå Chinatown. Het plötsligt så var man verkligen i Asien och inte i USA.
På kvällen blev det hemkörning av kinesiskt och sedan ännu mera kortspel.


Jag och Nikki äter mexicanskt.


Cissi och jag på 42nd Street.


Dags att ta tunnelbanan Downtown.


Chinatown.


Ett av alla miljontals stånd som sålde matvaror i alla dess former.


Jag och Nikki.


En av tunnelbanestationerna.

Måndag: På Måndagen blev skolan inställd för Cissi och co på grund av snö. Det kom faktiskt ganska mycket snö och det blev inte direkt varmare. Vi hängde på skolan hela dagen och kollade bland annat på Sex an the City-filmen och spelade en hel del kort.

Tisdag: På Tisdagen tog jag bussen in själv till New York City. Lätt som en plätt var det och inte åkte jag vilse heller. Tanken var att jag skulle försöka se lite av Central Park och kanske besöka något muséum, men det var så fruktansvärt kallt att jag valde att promenera så att jag kunde gå in i lite affärer. Kollade in Empire State Building igen. Chrysler Building, gick gatan upp och gata ner, shoppade lite och njöt av att bara få vara. Köpte mig ett par likadana jeans till fast i en annan tvätt, en två linnen, ett par skor och en väst. Det är i alla fall inte sista gången jag besöker NYC.
Tog bussen tillbaka på eftermiddagen och när jag kom tilbaka till skolan blev det middag och sedan åkte vi till en annan skola i närheten och kollade in en basketmatch.


Två röda läppar på 42nd Street sa..


Chrysler Buildning.


Empire State Building.


Empire State Building igen.

Onsdag: På Onsdagsförmiddagen tog jag bussen in till Port Authority igen och efter det en flygbuss ut till J.F.K. Planet gick 15.30 och väl hemma i Florida igen blev jag upplockad av Morgan. New York-resan var helt otroligt fantastisk och värt varenda krona.


Manhattan genom bussfönstret.

Det här var ju inte meningen..

Imorse när jag vaknade blev det en del slötittande på web-tv. Såg bland annat svts dramaserie 183 dagar. Efter det tog jag mig en promenad och besökte Publix där det inhandlades lite keso, yoghurt, frukt m.m. Kom tillbaka till mitt rum och idag blev det sushi till lunch.
På eftermiddagen pratade jag med både mamma och Oscar och sen gick jag till gymet. Sprang 6,5 km på löpbandet. Mer gick inte för jag kände mig så sjukt illamående. Och det kanske inte var så konstigt. För jag tror jag har åkt på mitt livs första matförgiftning idag. Har bara legat i min säng helt död och så vidare. Tror att detaljer är överflödigt. Boven i dramat är förmodligen den där förbannade lunchen.
Men nu vet ni i alla fall vart dagens NY-uppdatering tog vägen. Är inte riktigt i form för något superinlägg just nu.
Puss.

Hemma!

Nu är jag tillbaka i Florida igen. Har haft det helt underbart uppe i New Jersey och New York. Ska gå och lägga mig nu, så en längre uppdatering kommer imorgon.
Puss!

RSS 2.0