Utkast: Idag har ...

Idag har jag gjort nagot helt otroligt. Efter frukost bar det av till en nationalpark har i Tennessee. Smoky Mountains. Hur mycket turister som helst men verkligen en upplevelse. Nationalparken ar gigantisk och utsikten enorm.
Det forsta vi fick nar vi kom till informationen var varningslappar om bjornar. Man skulle inte mata dom, kom dom emot en skulle man inte springa och istallet gora sig sa stor som mojligt.
Vi gick ingen lang vag men vi hann se valdigt mycket anda. Varldens stup och ett otroligt fint vattenfall. Dessutom vackra fjarilar och salamandrar.
Och sist men inte minst sa fick vi syn pa de vilda bjornarna. En mamma med sina tva ungar. Och inte nog med det, Vi sag dessutom nar hon klattrade upp i tradet med varldens fart och ungarna klattrade efter.
Jag kommer att lagga ut lite bilder imorgon nar jag kommer hem till Florida igen. For nu maste jag fortsatta med mina laxor. En uppsats om mina mal. Inte alltfor spannande. Imorgon ar det for ovrigt match igen.
Langtar hem ganska mycket. Det ar tur att vi har mycket att gora hela tiden.
Var for ovrigt inte helt fel att sova i hotellsang. Min sang pa campus ar bland det obekvamare jag provat.
Puss!

Tennessee

Igar bar det av till Tennessee. Vi lamnade Nova vid 8 pa morgonen. Flyget till Charlotte i North Carolina tog ca. 2 timmar och sen var det ytterligare 45 minuter med flyg till Tennessee i ett miniflyg. Luften har ar annorlunda. Inte alls lika fuktig som i Florida. Lite mer som hemma alltsa. Och jag maste erkanna att jag nastan kanner mig lite mer hemma har. Inga stora stader och hus overallt. Mest bara skog och hus lite har och var. Det jag har hunnit se av Tennessee an sa lange ar otroligt vacker. Valdigt kupperat landskap med skogar och berg. Inte minst ar bergskedjan man skymtar i bakgrunden magnifik. Har dock fatt en kansla av att jag befinner mig i en skrackfilm. Motorsagsmasakern eller House of Wax skulle mycket val ha kunnat utspela sig har. Med alla dessa trahus- en del fallfardiga och for de som har sett dessa filmer- dessa bilar, vagar och landskap som finns med i bada filmerna.
Igar tranade vi ett lattare pass och at middag pa en italiensk restaurang. Valdigt trevlig. Vi korde charader. Varje person fick skriva upp en kand person pa en lapp. Jag skrev Pippi Langstrump. Det ar ganska kul att alla har faktiskt vet vem hon ar. Det var hur som helst en lyckad kvall men det var inte helt fel att krypa ner i hotellsangen efter det.
Idag tranade vi ett lattare pass pa morgonen, sedan var det lunch och vila. Men dagens och lite av resans huvudmal var enda sasongspremiaren mot Tusculum College pa deras hemmaarena. Nova Southeastern University var forra aret rankat som det 10e basta laget i landet. Tusculum var da rankat som det 11e basta laget. En riktig vardematare alltsa. Jag borjade pa banken. Forstaligt med tanke pa mitt lar. Fick dock komma in efter en stund. Riktigt kul. Och laret kandes helt okej. Superfin plan och en otroligt hangiven publik. Nagot roligt som jag ocksa fick lara mig idag ar att hemmalagets supportrar ofta pluggar in bortalagets laguppstallning for att kunna psyka spelarna. Markte av det en hel del. Framfor allt eftersom han som skrek pa mig skrek pa svenska. Kandes ganska mysko. Men tillbaka till matchen. Vi spelade faktiskt riktigt bra. Med endas fyra avbytare jamfort med Tusculums sakert 12 sa kandes det skont med en 3-0 ledning i paus. En ledning som vi sedan holl anda in i mal. Alltsa 3-0 i sasongspermiaren och en otroligt nojd coach. Nu ska vi ata pizza. Imorgon ar det traning och sedan maste jag plugga lite. Pa sondag har vi match igen mot Mars Hill. Spannade. Sedan bar det av hem igen.
Puss!

08/27/08

Två historielektioner har jag hunnit med idag. I morse var det amerikans historia som stog på schemat. Kvällens lektion handlade om tidig västerlänsk historia. Den amerikanska historian känns något knepigare. Kanske för att våra käre professor sa "eeeeeeeeeeeh" hela tiden. Eller hur man nu skriver det uttycket på engelska. Hur som helst så började jag nästan fundera på om det var ett ord.
Kvällen lektion var som sagt något lättare. Vi är dessutom bara 7 elever i kursen och våran professor där verkar otroligt trevlig. Tog upp med henne att jag kommer behöva vara borta några lektioner på grund av matcher. Det tyckte hon bara var trevligt och sa att hon var ett stort soccer-fan. Hon är för övrigt den enda kvinnliga läraren jag har.
Tränade också idag. Låret kändes inget vidare så jag får se hur det blir i helgen. För i helgen drar det igång. Imorgon bitti åker vi till Tennessee och våra två första riktiga matcher för säsongen. Ska bli riktigt kul. Kommer hem söndag kväll igen. Så jag kommer förmodligen inte skriva någonting de kommande dagarna.  Får bli en längre uppdatering söndag kväll. Trevlig helg. Puss!

Skoldag nr.2.

Idag har jag haft min andra skoldag på Nova Southeastern University. Dock endast en lektion. Basic writing. Fasar inför vad som komma skall. En skrivkurs på engelska. Jag som är väldigt dålig på engelsk grammatik och som överhuvudtaget inte kan stava engelska ord. Hur ska detta gå? Hur som helst så överlevde jag dagens lektion då den endast bestod av genomgång.
Idag var för övrigt en ganska jobbig dag i det avseendet att hemlängtan var värre än vanligt. Tack och lov samtalades det både med mor och far över msn messenger och deras tjänst "samtal". Mycket bra uppfinning. Efter det kändes allt lite bättre då jag även fick höra att det här om kvällen varit 6 grader varmt i Uppsala. Själv räknade jag ut att vi i stort sett har haft ca. 35 grader och en otroligt hög luftfuktighet under dessa tre veckor jag har befunnit mig på andra sidan Atlanten. Vädret idag går dock att diskuteras. Tror aldrig i hela mitt 19 år långa liv har upplevt sådan åska. Det lät inte som att det åskade utanför mitt fönster utan snarare i min säng. Kändes som att blixten slog ned minst 10 gånger i mitt huvud. Sen blev det som vanligt bra väder igen efter 5 minuter. Så eftermiddagen tillbringades på fotbollsplanen i form av spelövningar och uppspel. Sen bar det av i ilfart till "the bookstore" där jag kunde konstatera att böckerna till två av mina fem klasser inte fanns inne. Får bli en tur dit på måndag igen.
Måste även tillägga att jag har tvättat idag. Lite läskigt. Men jag tror inte att något har krympt. Får se när allt är färdigt.
Sen mamma. Jag tar illa upp när du kommenterar att jag ser ut som en jätte i jämförelse med mina lagkamrater. Jag kan inte hjälpa att jag på i stort sett varje bild står bredvid Jackie som är minst i laget. Ska sluta med det.
Puss!

Skola.

Idag har jag börjat skolan igen. Skillnaden var bara den att allt var helt annorlunda. Har förmodligen inte vart såhär nervös sedan jag började 6-års. Morgonen började med 50 minuters historia. Bara genomgång av hur terminen kommer se ut, när vi har prov och så vidare. Till och med jag förstog det mesta. Efter det hade jag en massa pappersarbete att fixa angående vaccinationer och föräkringar. Sedan gick jag till the bookstore för att hämta all kurslitteratur. Där inne fick jag vänta hur länge som helst, tillslut sa dom att dom inte kunde hitta alla böcker jag behövde så då gick jag till kassan för att plocka ut de böcker som i alla fall fanns. (Mitt stipendium täcker kostnaderna för böcker) Då säger killen i kassan att jag inte finns på listan och att jag måste gå och prata med hon som har hand om det. Så då hade jag inget annat val än att gå dit och då säger hon att hon hade glömt att sätta upp mig på listan. Så trots 1 timme i bokaffären gick jag därifrån utan en enda bok. Får ta tag i det imorgon stället. 
Eftermiddagen inleddes med ett besök hos Dustin och olika övningar för låret. Sen var det träning i drygt en och en halv timme innan det började åska. Vilket kanske var lika bra då jag fick några minuter extra på mig att ta mig till min kvällskurs i geografi.
Nu är jag precis tillbaka efter drygt tre och en halv timme i ett iskallt klassrum. Lektionen inleddes med en power point-presentation om geografi i största allmänhet och kartor i synnerhet. Redan då var det svårt att hänga med. Anade inte hur det skulle bli sedan. En timmes film om kartornas historia och en hel del antecknande då jag måste lämna in en sidas sammanfattning av filmen. Kommer bli långa veckor det här. Hoppas att jag lär mig lite i alla fall. För just nu kan jag inte mycket.
Dödstrött nu. Sätter in några bilder från helgens strandäventyr. Titta och avundas.
Puss!

Jackie och Lindsey.


Lindsey och Nana.


Jag och Jackie.

Weekend.

Igår hade jag något som kallas "International Orientation". Jag och en del andra nya internationella studenter träffades och fick en massa information om olika saker. Jag fick bland annat sitta och prata med en tjej från frankrike. Förstog inte ett ord av vad hon sa. Engelska med fransk brytning (grov) är svårt har jag insett.
Vi hade match igår också. Vi mötte ett klubblag och tog hem en fin 5-2 seger. Släppte dock in riktigt billiga mål. Känns som att våra målvakter är lite darriga. Mitt lår kändes i alla fall någorlunda och jag spelade yttermittfält. Var inte hundra procentig men det kändes ändå okej. Svårt att spela ihop med tjejer som man har kännt i två veckor och som inte pratar samma språk men det blir nog lättare med tiden.
Efter matchen åkte jag, Lindsey och Jackie till ett hotell nere i Fort Lauderdale där Lindseys föräldrar bodde och åt pizza. Sen blev det en väldigt kort shoppingtur där det dock hann inhandlas ett par pumps och ett par sandaler. Mycket nöjd. Tanken var att det sedan skulle bli en runda i Miami och närmare bestämt South Beach. Slockande istället vid 24.00 efter en lång och intensiv dag.
I morse fick jag behandling för mitt lår av Dustin. Sen kom brudarna och knackade på dörren och så åkte vi till Fort Lauderdale Beach. En riktig toppendag för stranden. Superskönt i vattnet och inga moln just där vi befann oss. Tillbringade över fyra timmar där. Så himla härligt. Observera dock att jag faktiskt inte brände upp mig då det inhandlades solskyddsfaktor 30 på vägen. Användes även keps hela tiden men har trots det fått färg. Solen tar ordentligt här nere. Pappas råd om att ta det försiktigt funkar. Tack för det pappa.
Lika trött som vanligt ikväll. Och imorgon börjar skolan. Jättenervöst! Måste även besöka "International Students Office" imorgon då jag har en del att ordna hos dom. Kommer nog bli en omtumlande vecka. Skola, träningar och dessutom två bortamatcher i Tennessee till helgen. Tur att kylen är fylld med vitaminer.
Puss!




Jahaja.

Igår gjorde jag.. Egentligen ingenting. Inte mycket av värde i alla fall. Minns knappt. För igår känns inte så viktigt. Kan inte vara det om jag redan har glömt den. Tränade två gånger. Så mycket minns jag. Kändes väldigt bra fram till sista 10 då det onda i låret kom tillbaka. Så kan det gå. Bara att ta nya tag. Synd bara att det är match imorgon. Blir svårt att spela om det gör ont.
Idag har jag haft "orientation". Det innebar samling 08.00, femtiotusen gubbar och gummor som pratade nytta (och en hel del strunt) i flera timmar, en (tack och lov) schysst lunch bestående av wraps, pizza och en massa annat gott som man egentligen inte borde äta men ändå gör och äntligen en bekräftelse på att jag nu är klar med att anmäla mig till alla klasser. Matten kom i kläm och jag ska nu istället läsa en historieklass till. Kommer bli tokig. Tur att jag tycker om historia. Kunde ha valt spenska eller psykologi också, men efter att enbart ha fått G i dessa ämnen under gymnasietiden så undviker jag dessa till förmån för min stora passion historian.
Har funderat mycket på en annan sak också. Eller snarare bara insett att vi svenskar äger väldigt få piercingar och tatueringar. I mitt lag är det lättare att säga vem som inte har en tatuering än vem som har än. Tror att fyra av mina lagkamrater går runt med tungpiercingar, det är säkert 12 stycken med navelpiercingar för att inte tala om våran käre målvakt Sarah som har valt att göra 5 piercingar i naveln för att det ska se ut som ett kors. En annan populär piercing är den i ögonbrynet. Suck. Den är inte okej. Undrar vart jag ska tatuera mig nu. Måste ju hänga med i svängarna. Har hört att man ska ta seden dit man kommer.. Så att du är beredd mamma.
Puss!

Två dagar.

Om gårdagen finns inte alltför mycket att säga. Vi hade utegångsförbud från 21.00 i förrgår till 18.00 igår. Stormen var inget vidare. Blåste gjorde det väl en hel del, och regnade gjorde det också. Men inte sjutton fick jag se några tornados utanför fönstret. Framåt kvällen slutade det i alla fall att regna så jag och sex tjejer till oss in till South Beach i Miami. Väl där åt vi otroligt god sushi och satt och kollade in alla människor som gick förbi. Fanns mycket att se då det i dessa kvarter är fullt med restauranger, affärer och nattklubbar. Vi gick bland annat förbi en klubb där tydligen Christiano Ronaldo brukar partaja.
Kvällen blev lite senare än tänkt så det var inte alltför kul att kliva upp ur sängen i morse. Men går gör det alltid. Träning 9.00 följdes av ett besök hos Dustin-Athletic trainer, och lite behandling av låret. Sen hade jag ett möte med min academic advisor. Bestämde mig för vilka klasser jag ska läsa den här terminen. Det blev geografi, matte, historia, någon typ av engelska och political sience. Kommer ha lektioner måndag, onsdag och fredag mellan 9.00 och 10.50. Sedan tränar vi 15.30 varje dag. Kommer dessutom att läsa kvällskurser två dagar i veckan. En av dem mellan 18.00 och 20.00 och den andra mellan 18.00 och 22.00. Blir en utmaning. Men jag känner mig faktiskt ganska sugen.
Kom nyss hem från dagens andra träning. Det är tråkigt att inte kunna gå 100% men jag får väl ta det.
Som avslutning måste jag bara tillägga hur otroligt svårt jag har för alla kindpussar man måste utstå här. Även om man aldrig har träffat personen förrut så är det en kindpuss som gäller. Det är tydligen en Miami-thing. Sjukt töntigt om inte annat.
Imorgon är det två träningar som vanligt. Ingen större spänning. Nu ska jag kolla One tree hill. Inte helt fel att ha en roommate med ett stort intresse för tonårsserier. Passar mig utmärkt.
Puss!

Oj.

Det blåser ute. Mycket. Ska tydligen bli vindar på uppemot 40 mph. (Miles per hour). 1 mile är ca. 1,6 km. Undrar hur mycket det egentligen blåser då i svenska mått. Kanske ska fråga om jag får gå ut när det blåser som mest så att jag kan prova på det. Flygplatsen är i alla fall öppen fortfarande. Kan höra planen som flyger utanför fönstret var 5e minut. Max Andersson irriterar sig på när tåget åker förbi Danelid, så att till och med han behöver skrika mer än vanligt. Coach Goodrich irriterar sig på när svenskarna kommer med sina chartrade plan som flyger lågt över planen. Ingen större skillnad.

Regn.

Måndagen den 19/8-08 har varit en ganska grå dag. Hela dagen har regnet öst ner. Vår tv har visat väderbilder hela dagen, men vi har sluppit undan orkanen. Den har tagit sig till Florida-dock inte till mina trakter. Vi har ändå fått utegångsförbud från och med klockan 21.00 och skolan är stängd imorngon liksom alla andra skolor i området.
Vi hann i alla fall med en kortare träning på morgonen. Jag tog det lugnt p.g.a. mitt lår. Fick sedan behandling och 10 olika övningar att köra för att låret ska bli bra. Efter det gick jag och Lindsey för att boka ett möte med min studievägledare så henne ska jag möta på onsdag och anmäla mig till alla klasser som jag ska läsa. Ska faktiskt bli spännande att se vad det blir. På eftermiddagen hade vi en lättare träning på det gigantiska gymet, i form av cykel och styrka. Sedan blev det middag och en tur till Publix för inhandlande av lite ätbart. En mycket svår uppgift då jag har svårt att hitta ätbara produkter som inte är i form av frukt. Gick tillslut i alla fall hem med det nyttigaste brödet och den nyttigaste youghurten jag kunde hitta, massa frukt, keso och nötter. De andra gick hem med öl, då det tydligen vankas party i Elyssas rum. Räknar inte med att infinna mig då jag hellre väljer att ta en filmkväll på egen hand. Räknar med att det kommer fler chanser då detta är andra gången på tre dagar.
Imorgon blir det nog en hel del film, kanske någonting med laget om det tillåts och bara en massa tid till att göra ingenting. Lite tråkigt då det egentligen fanns planer för en Beach BBQ med laget. Men det får vi spara till en annan gång.
Puss!


Stranden.

Idag har jag för första gången vart vid Fort Lauderdale Beach. Jag och Lindsey tog en liten tur på eftermiddagen. Otroligt skönt var det. Vattnet var jättevarmt, schyssta vågor och faktiskt inte alltför hett för att ligga lite på ett badlakan heller. Kanske berodde på att solen inte var helt framme heller. Det roligaste idag var tjejen som åkte runt på en klassisk svensk frysväska (såndär i hårdplast) fast med motor. haha. En sån ska jag också skaffa!
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Går nog över till Jackie och Lindsey och äter lite amerikanska delikatesser senare. Inlagd gurka (pickles) eller jordnötssmörssmörgås med sylt och marschmellos (hur det nu stavas) i flytande form. Jammi. Har i jo för sig inte prövat än. Med det låter mycket lovande. :P
För övrigt så är det en orkan påväg hitåt. Får se om den når hela vägen. Mycket spänannde. Följer nyheterna noga! Ser just nu ut som att den kommer hålla till på floridas västra kust vilket är på andra sidan.
Puss!

Trött.

Ligger i sängen. Fick aldrig någon tid att skriva igår. Morgonen ägnades åt ett test angående hjärnskakningar. Vi fick försöka komma ihåg en massa olika saker. Sen ska dom kunna testa om man har fått en hjärnskakning om man har fått en smäll. Efter lunch åkte vi till ett annat universitet - Florida Gulf Coast University, för att spela match. Mitt lår krånglade så jag kunde inte spela. Förlust med 3-0 blev det också. Illa. Vi kommer dock inte spela mot den här skolan sen, eftersom dom ör en division I skola. Efter matchen blev det buss hem igen, sen gjorde vi oss i ordning och efter det åkte vi hem till Nana. Hon fyller 19 på tisdag och hade därför sitt birthday party igår. Trodde att det kunde gå vilt till i Sverige. Dock ingenting jämfört med gårdagen. Blev ganska chockad faktiskt. Mina lagkamrater vill framstå som ganska pryda annars, och tycker att det är konstigt att man kan ha omklädningsrum där duscharna inte är avskiljda från varandra. Igår var det däremot ingen som va pryd. Att en del av det där klassifiseras som dans har jag faktiskt svårt att fatta. haha. Tur att jag var lugn och skötsam i alla fall. Men jag hade en trevlig kväll.
Idag har vi helt ledigt. Grymt skönt. Ligger i sängen. Får se vad som ska hittas på. Jag hoppas på en tur till stranden.

 







En vecka.

En veckas preseason är nu avklarad. Känns otroligt bra. Dagen inleddes 8.00 med två timmars träning. Mest fotboll och även lite löpning på slutet. Efter det kändes det ordentligt i benen så ett isbad var riktigt skönt. Sen blev det en riktigt god lunch bestående av sallad och wraps. Sen somnade jag som ett barn. Efter det var det dags för träning igen, vilket snabbt byttes ut mot genomgång i omklädningsrummet efter ett antal blixtar och åskmoln. Träningen var ganska lätt, mycket genomgång med tanke på att det är match imorgon. Kvällen har jag spenderat ute vid matchplanen där killarna har spelat två matcher. Kul att se. Finns några riktigt duktiga killar. Imorgon bär det som sagt av till Fort Mayers. Spännande att se hur bra alla faktiskt är. Har inte fått nått riktigt grepp om det än. Nu ska jag nog snart sova.
Puss!

Torsdag.

Idag blev det en lugn dag. Tror inte riktigt att det var meningen.. Morgonen bestog av en ganska lugn träning. Mycket boll. Efter det var det dags för lunch och lite sömn. Sen bar det av ut till planen igen. Men vi hann bara börja träna förrän vi var tvugna att gå in. Åskoväder. Så var den dagen så gott som över. haha. Elr vi hann med att väga ut oss och äta middag också. Maten har faktiskt skött sig på senaste tiden. Mycket kyckling, pasta och ris. Dessutom väldigt mkt blomkål och broccoli. haha. Så ännu ser jag inte ut som ett hus.

Imorn är det träning 8.00. Blir säkert hårt efter den här dagen. Däremot ska morgondagens andra träning bestå av lätt träning/genomgång, då lördagen spenderas på bortaplan med match. Känns skönt att den här veckan snart är över. Bara en vecka kvar av preseason sen. Ser fram emot att säsongen ska börja.
För övrigt var det tornadovarning i Miami idag. Jag som hoppades att jag skulle få se en liten virvelstorm men icke. En annan gång kanske. Nu skulle jag behöva massage i massor. Men ska nog sova snart isället.
Puss!


Onsdag.

Så var även dagens preseason avklarad. Inte lika många jobbiga dagar kvar alltså. För det här är ingen lek. Trodde aldrig och nu menar jag aldrig att det skulle vara såhär tufft. Morgondagen ser likadan ut liksom fredag. På lördag bär det dock av till någon annan skola som tydligen ska ligga vid Mexikanska golfen. Där ska det spelas match innan vi åker tillbaka hit och Nanas' birthday-party. ;) Blir nog toppen. Söndag har vi helledigt. Förhoppningsvis ingen eftermiddagsstorm och en tur till stranden.
Har för övrigt skaffat skype nu som den som vill komma överens om en tid att prata får gärna höra av sig.
Ska nog sova snart. Är verkligen trött HELA tiden. Det går förhoppningsvis över.
Puss!

haha.

Ännu en dag till enda. Vill bara att preseason ska vara över. När vi kom till dagens andra träning öste regnet ner och åskan dundrade så vi fick gå tillbaka in och vänta på att det skulle sluta. När vi väl kom ut på planen och hade värmt upp ropade coachen på oss och sa att vi skulle ställa oss på mittlinjen. Han var nämligen inte helt nöjd med morgonens 6 minutes-run så därför skulle vi springa samma sak en gång till. Inte mycket att välja mellan. Lyckades lika bra den här gången och var först. Tack och lov var det den enda löpningen utan boll den här träningen. Tror inte jag hade klarat mycket mer utan boll eftersom att jag just nu har svårt att sitta, gå, stå och för att inte tala om gå upp för trappor. Men ännu en dag av preseason är avklarad. Nu blir det en lugn kväll. Utanför mitt fönster spelar USAs killar under 20 mot Guatemala.
Sov gott!

Dodare!

Jag trodde att jag var dod igar. Ar precis lika dod idag. Varje dag ar det tva pass och varje pass ar tva timmar. Bara det ar en omstallning. Att tranarna far Max Andersson (Danmarks tranre) att framsta som en lekfarbror gor inte det  hela lattare. Tur att preseason bara ar tva veckor. Idag har vi hittills haft ett pass. Vi borjade med 6 minuters lopning dar man minst skulle hinna 4 varv runt planen. Jag var bast pa det. Sen gick det at skogen igen. Tank att man kan bada isbad i florida mitt i sommaren. I alla fall badade mina ben isbad. Sjuukt ont gjorde det. Men det gjorde aven susen. Kunde trana resten av traningen sedan. Men for att visa prov pa hur harda tranarna ar kan jag aven beratta att vi skulle springa 20 intervaller. Nar vi hade sprungit 12 stycken blir han tokig, sager att det inte ar tillrakligt bra - sen far vi borja om fran 0 igen. haha. Det ar som att vara pa ett militarlager eller nagot. Har i alla fall aldrig gjort nagot varre i hela mitt liv.
Nu ligger jag i sanegn och vantar bara pa att nasta traning ska borja. Forhoppningsvis inte riktigt lika tuff.

Dod!

Det beskriver nog kanslan som jag har nu ganska bra. I morse kvart i 9 vart det dags for invagning. (sa dom ser att man inte tappar for mycket vikt pga tex. vatskebrist) sen bar det av ut till fotbollsplanen. Uppvarmingen tog bara den kal pa mig. Hur sjutton skulle jag kunna springa ett bip-test efter det? Men det gik faktiskt valdigt bra. Kom till level 16.11. och det var bast av alla. Efter ett sadant test sa ar man ju van att det blir en ganska latt traning. Men inte det inte, Nasta lopovning och nya tidsgranser. Det borjar bra, sen dor jag. haha. Min kropp strejkar total och anda har jag inte gjort annat an druckit innan. Sa dar far jag sitta men en handuk full av is i nacken. Efter en stund kan jag i alla fall vara med igen men det ar ingen lek det har. Nastan ingen vila mellan ovningarna. Men far inte ens satta handerna pa knana mellan ovningarna for att vila, for da kan man ju visa motstandarna att man ar trott. haha. Nu ska jag vila en stund. Ar helt slut. Sen ar det dags for traning igen. Tva ganger om dagen ar det som galler. Vi far val se om jag nagonsin kommer hem levande har ifran.

Sondag.

Idag ar det sondag. Morgonen spenderades i gymmet och pa fotbollsplanen. Pa programmet stog fystester. Vi borjade med uppvarmning. Snacka om disiplin. Sen var det dags for styrka. Benboj, bankpress och frivandningar. Benbojen gick ganska bra. Var nog ganska medel/ovre halvan. Bankpress ar verkligen inte min grej sa dar gick det val kanske inte jattebra. Daremot var dom grymt imponerade av mina frivandningar. Jag var nog tredje bast av alla faktiskt. Finns ett par riktiga tyngdlyftare i truppen. haha. Nar styrkan var klar gick vi ut till fotbollsplanen. Dar korde vi tva olika sprinttester. Var bland dom basta dar ocksa sa det kanns valdigt bra. Det var helt enkelt kul. Men det ar manga som ar sma och snabba sa det kommer bli en utmaning. Imorgon ar det dags for bip-test. Det blir nog tufft - inte minst i den har varmen. Det ar runt 95 grader farenheit. Vet inte hur mycket det ar men i kombination med luftfuktigheten sa ar det som att bo i ett vaxthus. Lat oss bara hoppas att jag i kombination med den har maten inte vaxer allt for mycket.
Eftermiddagen har anvant genom att springa runt pa campus utrystade med olika uppdrag och en engangskamera. Vi har befunnit oss pa platser dar vi inte bor vara egentligen, ex. killarnas toalett, restaurangkoket, campusvakternas bil osv.
Ikvall blir det middag hos Samantha som ar assisterande coach. blir nog jattetrevligt, som allt annat har.

Amerikaner.

Tillbaka efter en liten tur. Jag, Jackie och Lindsey akte till Miami och flyplatsen for att plocka upp en kompis/ett ex till Lindsey. Killen hade till och med rakat armarna! Jag sager da det. Sen var tanken att det skulle bli en liten tur till Miami beach men da kom regnet. Och nu pratar vi regn som gor att det knappt gar att se handen framfor sig. Sa vi hann bara med lite bilakning i den stora staden, men det blir nog en tur nagon annan gang. Aven om dessa amerikaner kanske inte riktigt kor bil utan mer leker att dom lever i nagot slags tv-spel eller natt. Nu ska jag ta nagot att ata. Ett apple eller nagot.
:)

Lordag.

Idag ar det lordag. Gardagskvallen spenderades hemma hos en av tjejerna i laget. Middag och OS-invigningen. Mysigt! Dom tyckte att det var valdigt farcinerande att vi har en kung oh en drottning, prinsar och prinsessor. Fik aven fragan om Sverige ligger bredvid Schweiz. Visste att den skulle komma.
Mitt nya smeknamn ar for ovrigt "Sweden".
Hela morgonen har vi haft olika tester och fotografering. Vi har kollat synen, vighet, styrka i vissa muskler och hojdpunkten - tandavtryck. Vi ska namligen fa tandskydd, for om man inte anvander tandskydden och man aker pa nan skada pa tanderna sa tacker inte forsakringarna det. Jobbigt lage! haha.
Just nu ar det toppenvader. Olidligt varmt, fuktigt oh kvavt. Men det dagliga ovadret ar nog pa vag.
Ikvall blir det nog en liten shoppingtur. Behover ett tacke oh lite annat smatt oh gott.
For ovrigt traffade jag David igar. En svensk kille fran Skanor som spelar i killarna soccer-team. Valdigt trevligt, men det var nastan konstigt att prata svenska igen. Har aven hunnit med att komma pa mig med att prata svenska med amerikanskorna nagra ganger. Sa kan de ga.
Men nu ska jag till stranden!

FLORIDA!

Andra dagen. Det ar helt grymt! Bor precis berdvid matchplanen med Morgan. Supergullig tjej verkligen!
Men jag kanske ska ta det fran borjan.
Jag akte alltsa i onsdags. Det tog ungefar 9 oh en halv timme till Atlanta. Dar var det dags for mellanlandning. Jag var sjukt stressad for jag har da aldrig varit pa en sa gigantisk flygplats. Man var tvungen att aka tunnelbana for att komma dit man skulle. Sen var det femton tusen olika sakerhetskontroller. Men uppenbarligen lyckades jag ta mig igenom. Pa planet var det en hel del tjocka amerikaner och alla har varsin blackberry! Nan gang fore nio var jag i alla fall framme i Fort lauderdale. Mina vaskor ocksa tack och lov. Dar blev jag upplokad av coachen och assisterande coachen. Supertrevliga! Men jag blev helt otroligt fruktansv'art chockad nar jag klev ut fran flygplatsen oh insag att det var som att befinna sig i ett vaxthus. Sen bar det av till campus dar jag fick sova hos Hayley, en av tjejerna i laget. Hur trevlig som helst! Fick en plats pa soffan och somnade med tvn pa. Pa morgonen dok Natalie upp och vi satt och pratade lite. Hayley berattade att hon hade varit orolig och ringt till Natalie kvallen inna for hon inte visste om jag kunde engelska. Efter frukosten- en muffins och en islatte fran starbucks - bar det av dit dar jag skulle bo. Nar jag oppnade dorren stog Morgan dar med sin mamma oh sina syskon. Jag trodde att jag hade en del packning men jamfort med henne hade jag val ungefar en tiondel. Hon hade till oh med kylskapet med sig sa nu behover jag inte oroa mig for det. Skont. Vi packade i alla fall upp lite sen, oh sedan akte vi och at tillsammans med tva andra freshmans - Lindsey och Jackie - pa ett mexikanst stalle som hette Moes. Eftermiddagen spenderades pa olika moten med olika personer och sjalvklart en tur runt campus i en golfbil med coachen. Allt ar helt grymt frasht! Gymmet ar gigantiskt, poolerna asfrascha, basketplanen ser ut som natt plockat fran tv, fotbollsplanerna ser ut som golfgreener, det ar palmer overallt och jattesota sma odlor.
Maste aterigen papeka hur svart det ar att andas har. Kanns som att jag har fatt varldens astma. haha. Sen pa kvallen akte jag och Morgan ivag for att handla saker till rummet. Mitt forsta besok pa det beromda Walmart. Det storsta stallet jag har varit pa i alla fall. Det fanns verkligen allt!!! For att inte tala om hur billigt det ar. En vanlig kudde kostade 12 kr.. Nar vi akte tillbaka fran shoppingen hade stora moln tornat upp sig fast resten av himmlen var klar oh i molnen var det varldens blixtar. Har aldrig satt nagot liknande. Helt otroligt!
Har aven fatt nagra bra fragor angaende landet sverige oh mig sjalv. Hur uttalar man namnet pa din gata? Har ni rodljus i sverige? Har ni tvattmaskiner? Kor ni pa vanster sida av vagen? Kommer sakert fler fragor senare...
Idag har jag forsokt hitta natt nyttigt att ata men jag tror inte att det finns. Fast vi fick ijoforsig sallad till lunchen.. Sen har vi haft lakarundersokningar. Det var ocksq helt sjukt! Det ar nog lattare att saga vad dom inte kollade. haha.
Efter det hade jag mote med cochen och ass. coachen Samantha. Dom ar verkligen varldens sotaste!!
Om en stund ska vi ut och spela lite fotboll pa skoj. Om det gar i den har varmen. haha. Men det ser lovande ut for dom dagliga regnmolnen borjar torna upp sig.
Ska fixa bilder sen ocksa forresten.
Haller er uppdaterade!!! Fast jag har fullt upp hela hela tiden men jag ska gora mitt basta.
Om nagon vill skriva till mig sa ar min adress;

Lisa Wikner
3625 College Avenue
"Leo Goodwin"
Box 132
Fort Lauderdale, Florida 33314
USA

Och skriv ratt adress!!!!

35 minuter.

Om 35 minuter åker jag till Arlanda. Efter det är det 10 timmars flyg till Atlanta, där jag ska mellanlanda. Sen är det 2 timmar till, till Fort lauderdale. Väl där blir jag upplockad av coachen och assistarande coachen. Är lite nervös eftersom coachen ringde igår och jag som vanligt inte förstog ett ord av vad han sa. Men de ordnar sig nog.
Drygt 4 månader tills jag kommer tillbaka till Uppsala. Vet att jag kommer ha det helt otroligt i usa men jag vet också att det finns många som jag kommer sakna, längta efter och gråta över.

Vad ska man säga.

Igår gjorde jag då mitt sista framträdande med Danmark för en lång tid framöver. Blev seger mot Fanna på en regnig arena i Enköpingstrakten. Kvartsfinal i Upplandscupen stog på programet. Vi inledde lite knackigt men sen hade vi verkligen allting. Segersiffrorna skrevs till 9-3. Observera att dom hade tre bonusstraffar eftersom dom spelar tre divisioner lägre än oss. Hur som helst så fick till och med jag spela igår. Fick 90 minuter på höger yttermittfältet. Två mål blev det faktiskt också så det känns som en bra avslutning på en kort men intensiv karriär i rött.
Efter matchen blev det buss hem, sen en kort men blöt cykeltur och ett kort men väldigt mysigt besök av Oscar.
Just nu har jag tagit en paus i mitt packande. De är svårt att veta vad som ska med. Har ingen riktig koll på hur mycket prylar jag faktiskt har. Imorgon är det ju faktiskt dags! Fortfarande svårt att förstå. Planet går ungefär halv två tror jag så det är endå en ganska bra tid. Måste medge är det är med skräckblandad förtjusning som jag åker. Men jag tror att det kommer att bli grymt!

Helg.

Sista helgen på svensk mark för en lång tid fram över.
Först var det match i Västerås. En utvisning gjorde att vi spelade med 10 spelare i en timme, vilket också försämrade mina chanser att få spela (då Max inte är alltför sugen på att låta förrädar-Lisa spela annat än om alla andra spelare skulle vara skadade). I regnet blev det i alla fall en udamålsförlust - 2-1.
Efter det bra det hemmåt och middag med Sara "Gäddan" Gedin. Svenssons taverna visade sig från sin bästa sida trots att jag trodde att Uppsala skulle läggas under vatten, då det regnade något mer än normalt. Efter en god pizza bra det av hem till Oscar och en riktigt bra förfest innan taxin kom och plockade upp oss. Resten av kvällen spenderades på Birger. Riktigt grymt var det. Bättre än på mycket, mycket länge. En stor del av det får nog det trevliga sällskapet ta på sig. Trots att jag verkligen njöt av kvällen så kunde jag inte komma ifrån att tänka på att jag faktiskt inte kommer att få träffa alla dessa människor som lyser upp mina dagar, på mycket länge. Lämna er kommer bli det allra svåraste. För i övrigt så är jag bara så sjukt sugen på att säga mig på planet och helt plötsligt befinna mig på andra sidan Atlanten i ett land där jag aldrig har varit förrut och där jag faktiskt ska spendera det kommande året.
Hur som helst så var det lite småsegt för mig att ta mig upp i sängen i morse. Efter en ordentlig frukost med Sara bra det av till mormor för ett litet avsked. Sov halva tiden på soffan och åt resten av tiden. Så kan det gå.
Sitter på soffan hemma hos Oscar nu. Imorgon är det sista mötet med Danmarks-brudarna - Match i Upplandscupen mot Fanna. Ska tydligen starta. Det måste verkligen vara många skador... Kanske ska börja fundera på vad jag ska packa också. Men de blir nog lätt eftersom jag ännu inte har packat upp efter semestern. Det blir bara till att slå ihop väskan så är det fixat. Snart bara två dagar kvar i Sverige. Blandade känslor!

Snart...

Idag är det fredag. Snart är det onsdag. För det är det verkligen.
Gårdagen var fullspäckad. Tillbringade tre och en halv timme i kö på amerikanska ambassaden. Själva mötet för att få visumet godkänt tog väl ungefär en och en halv minut. Men med alla dessa säkerhetsåtgärder så förstår jag att det tar tid. Bara för att få komma innanför murarna var man tvungen att ha med sig alla dom rätta papperna och sedan gå igenom en såndär grej som man går igen på flygplatser. Hur som helst kom jag in och sedan var det ännu mer väntan. Men det var det värt. Känns helt okej måste jag säga när jag stog med mitt pass och visum i handen idag. Jag är verkligen påväg snart! Efter det blev det lite planeringsshopping och lunch med mamma i Kungsträdgården. Ny nessesär å lite olika småprylar. Sen bar det av hem igen och träning med Danmark. Efter laguttagningen inför lördagens match mot Gideonsberg så får jag finna mig vid att sitta ännu en match på bänken. Förståligt? Delvis.
Dagen spenderades på en brygga ute vid Mälaren. Att solen inte riktigt var på min sida gjorde kanske inte så mycket. Värmen gick det ingen nöd på. Ikväll blir det middag med Oscar. Mysigt. Imorgon blir det krogen med Linnea, söndag bär det av till mormor, sedan myskväll med Sara och Linnea(?). Måndag är det match igen. Fanna borta i Upplandscupen. Dessutom måste jag till Celsius och lämna tillbaka ett busskort. Suck. Tisdag blir det väl till att gråta lite. Sen är det ONSDAG! Måste packa också. Undrar vad jag ska ta med mig...

RSS 2.0