Välkommen till min nya blogg!

Så var det snart dags. Om en vecka bär det av till drömmarnas land - USA, och närmare bestämt Fort lauderdale i Florida. Staden ligger ca. 5 mil norr om Miami, men vad jag har hört så ser man ingen skillnad på någonting eftersom alla de där ställerna så gott som sitter ihop. Hur som helst så är det där jag kommer att tillbringa dom kommande 9 månaderna förutom en kort Sverige-tripp över jul.
För er som tror att jag kommer att tillbringa 24/7 på stranden så måste jag rätta er och påpeka att de här faktiskt inte är någon semester. Inte ens för mej. Stenhård preseason är det som gäller fram till 29/8 då det är dags för första matchen i inget mindre än North Carolina. Bara en sån grej. Att slippa bortamatcher med Fly Nordic och vattnig pasta i Luleå och istället dra på sig matchstället i ett omklädningsrum 15 minuter från en kritvit sandstrand i staterna känns inte så tokigt.
Men att sluta kalla tränaren vid förnamn och istället titulera honom coach blir tillochmed det en omställning.
Att sedan tvingas springa bip-test i 35 gradig värme och en sjuk luftfuktighet istället för 12 grader och regn utanför Celsiusskolan kan nog bli väl mastigt även för en riktig soldyrkare. Allt är kanske inte positivt.
Fast vadå. Gratis boende, gratis mat (hamburgare varje dag!), en amerikans roommate med namnet Morgan, pooler vid träningsanläggningen, granne med Starbuck's, beachen runt hörnet. You name it. Känns fel att klaga när jag kunde fortsatt min runda på Frodegatan/Ymergatan istället. Njaa.. Jag är så fruktansvärt, otroligt sugen på att bara komma iväg. Vet att jag kommer gråta floder dom dagar när allt inte går på räls men det är det faktiskt värt. Den här chansen får jag bara en gång. Att jag sedan kommer ha problem med att få ner dammsugaren, micron, kylskåpet och tv:n som jag enligt skolan kan behöva, i resväskan, det får jag ta.
Nu är det snart bara 6 dagar kvar. Om 9 timmar bär det av till amerikanska ambassaden och ansökan om visum. Veckan kommer bara flyga fram. Det pirrar riktigt ordentligt nu.

RSS 2.0