Flyt!

Igår skulle jag ju ha en fyra timmar lång lektion. Men efter en halvtimme hade inte vår lärare dykt upp, så alla gick. Hoppsan.
Idag har jag haft historia. Nu ska jag till banken och öppna ett konto. Sen ska vi åka och shoppa. Sawgrass Mills Mall står på programet. Ska tydligen vara gigantiskt. Jag kommer helt klart gå vilse.
Annars så är det ju halloween idag. Men jag har inte köpt någon kostym, så för min del blir det nog inget party. Dessutom har Lindsey och Jackie åkt hem till Cape Coral över helgen. Men det ska bli skönt att bara inte göra ingenting speciellt heller. Hoppas på lite fint väder så det kanske kan bli stranden på söndag.
Puss!

Slut.

Nu är säsongen över. Och det blir inga kommentarer om hur det hela slutade. För det slutade helt fel.
Nu ska jag ha fyra timmars political science. Har ingen lust.
Imrgon däremot blir det shopping med Oscar.
Puss!

Nämen nu skojar du väl?

På något sätt så måste jag ju ändå säga att jag är ganska nöjd med min höstsäsong även om den inte gick riktigt så som vi hade tänkt det. Har ju fått spela forward. Och det trivs jag grymt bra med. Så visst blev dagens träning lite av en chock. Imorgon finner ni Lisa i mittbackspar med Jackie. Haha. Vi har inte en enda avbytare och dessutom möter vi ett av de bättre lagen. Hur ska detta sluta?
Imorgon kommer Oscar hit också. Längtar verkligen jättemycket! Nu ska jag sova. Imorgon bitti har jag läxförhör i amerikansk historia och sedan bär det av till trakterna utanför Tampa.
Puss.

Vårterminen 2009

Åh, det är som världens finaste svenska sommardag ute. För första gången på 3 månader går det att andas.
Kom dessutom precis tillbaka från mitt möte med min academic advisor. Har valt mina kurser inför nästa termin. Det blev en skrivkurs, matte, international studies, environmental studies och human sexuality. Spännande. Är nöjd med mina val.
Nu ska jag äta lite innan jag ska träna.
Puss!

Buuuuurr.

Jag som trodde att jag skulle få ligga vid poolen några timmar idag. Men helt plötsligt hade sverige-temperaturerna hittat hit. Det är svinkallt ute. Skulle behöva båda långbyxor och tjocktröja idag tror jag. Fy!
Puss.

Höstlov hemma, sista veckan för säsongen här.

Helgen blev lugn och nästan lite småtråkig. Vädret var värdelöst, så det blev inte mycket tid som spenderades utomhus.
I morse hade jag historia, sen hade jag styrka på gymet och efter det låg jag en stund ute vid poolen eftersom det idag nog var den allra härligaste dagen i florida so far. Inte sådär supervarmt som alltid annars, en skön vind och klarblå himmel. Vi tränade en dryg timme efter det. Ganska lugnt. Det gäller väl att inte köra slut på oss eftersom vi på Onsdag spelar mot St Leo Univeristy, och vi endast har 11 spelare.
Ikväll gjorde jag dessutom något, om jag får säga det själv, imponerande. Eftersom jag i stort sett inte har ätit hemlagat på 3 månader snart, så försökte jag till middag hitta det i restauragen, som kom närmast att kallas hemlagat. Det blev quorn. Inte speciellt gott, men jag har hört att det ska vara ganska nyttigt, så jag såg det som ett bättre val än pizzan eller den friterade kycklingen. Quorn i en currysås, med kokta grönsaker, ris och en annan sallad med det tillslut. På det hela helt okej.
Imorgon har jag inga lektioner. Ska däremot träffa min academic advisor och anmäla mig till nästa termins kurser. Vet än så länge att jag ska läsa en skrivkurs till och matte. Tror dessutom att jag ska läsa någon typ av psykologikurs, och eftersom Jackie har spanat in sig på "human sexuality" så blir det kanske det. haha. Spänannde. Har dessutom träning och 2 timmars study hall imorgon. Ska nog kunna få tiden att gå.
Och på onsdag kommer Oscar hit. Längtar!
Här kommer två bilder från i fredags.
Puss!

Morgan (min roommate) och Megan från Texas, som var här och 
besökte skolan och laget.


Jackie och jag. (Som numera besitter 32miljoner olika hårfärger.)

Det gjorde vi bra

Igår blev det så äntligen seger mot ett lag som faktiskt skulle vara bra. Nortwood University, som endast hade förlorat en match denna säsong. Men det ändrade vi på. Seger 1-0. Dom hade dessutom ungefär 10 svenskor i sitt lag. Eller om det var 9. Hur som helst så var det ganska kul för dom visste inte att jag var svensk och stog och pratade taktik på plan när jag stog bredvid.
Vi klarade oss dessutom utan skador igår. Toppenbra. Men eftersom den här säsongen inte går vår väg så lyckades vi istället med att dra på oss ett rött kort efter 5 minuter i andra halvlek. Det innebär nu att vi till nästa match har exakt 11 spelare varav en är halvskadad, och inte kunde träna idag. Men det ska nog ordna sig.
Annars igår så blev det en massa inyttig middag på en typiskt amerikans reasturang. Ett riktigt steak-house.
Jag var trött så det blev inte alldeles för sent, eftersom det var träning imorse. Resultatet av att jag kom isäng tidigare än dom andra igår, blev att jag fick frågan om jag var hög på nått, eftersom jag sprang ungefär dubbelt så mycket som alla andra. haha.
Ikväll blir det nog en tur till en bra nere i Fort Lauderdale.
Fick för övrigt lite mer information om vart vi kanske åker på spring break. Nana's hus ligger på en av öarna som tillhör Bahamas. Weeeeiiiii. Hur underbart låter inte det.
Nu ska jag ta en power nap.
Puss!

Torsdagen den 23e Oktober 2008

Vi spelade ju match i tisdags. Eftersom vi har gjort det till en tradition att någon blir skadad så bröt en av tjejerna i laget stortån på tre ställen efter en kvart. Igår på träningen hann det gå ca. 2 minuter innan vår vänsterback stukade foten. Jag föredrar traditionen julafton framför denna tradition.
Annars igår hann jag med en lektion i historia. Fick B på min exam. Inte så tokigt. Annars var det en lugn kväll.
Idag blev morgonens lektion inställd. Fick dock inte reda på det förrän vi hade suttit i klassrummet i nästan en halvtimme och väntat. Man vågar ju inte gå ifall att läraren skulle dyka upp. Fick i alla fall reda på efter ett tag att vi kunde gå och jag promenerade tillbaka till rummet. Eftermiddagen bestod av lite behandling för knät och sedan en träning där regnet öste ner fem gånger så mycket som det gör i sverige. Dessutom hade vi en halv orkan över oss kändes det som. Så träningen avslutades tidigare och jag fick mer tid till att duscha och äta innan det var dags för lektion. Min första lektion i kursen Political Science - Comparative Government. 4 lååånga timmar blev det ikväll med en professor som aldrig ville sluta prata. Men det var förvänandsvärt intressant. Vi gick över en hel del information just för att få en bild av hur världen ser ut, då vår lärare tycker att många amerikaner inte har koll på vad som händer utanför USAs gränser.
Bland annat så arbetar USA ihop 13 000 000 000 000$ varje år. Det är otroligt mycket pengar. Det går knappt att tänka sig hur mycket det är. Han pratade om att det är ganska fel att säga att kriget i Irak är det som kostar USA en stor del av dessa inkomster, då kriget under 1 år kostar ungefär 120 000 000 000$. Istället så tyckte han att man borde lägga fokus på att USA under de senaste månaderna av ekonomiskt kaos har förlorat 8 000 000 000 000 av de 13 000 000 000 000 som de tjänat.
Han gav också en annan bild av kriget i Irak. Kriget i Irak kostar under 1 år som sagt 120 000 000 000$ samtidigt som en universitet som Nova Southeastern University (min skola) kostar 300 000 000 under 1 år. För de pengar som USA lägger ut på att kriga i Irak skulle man istället kunna driva 400 skolor som Nova, med 20 000 studenter, där alla skulle få gratis undervisning.
USA är ett land där medelinkomsten är otroligt hög - ca.46 000$ per person och år. Dock är orättvisorna enorma. När jag hörde den siffran kom jag också att tänka på att ett års undervisning, mat och boende för mig här kostar drygt 46 000$ vilket är lika med en medelårsinkomst för en amerikan.
Hur som helst så tjänar vissa amerikaner grymt mycket pengar. Framför allt när man jämför med länder som bara ligger ungefär två timmars resa härifrån så som Haiti. På Haiti är medelinkomsten under 1 år 1 300$. Medellivslängde mellan USA och Haiti skiljer dessutom 20 år till USAs fördel.
En annan, framför allt för oss svenskar intressant fakta som togs upp var just de om sverige. För han pratade en hel del om Sverige ikväll. Sverige togs upp som exempel på ett land med väldigt hög levnadsstandard. En årsinkomst i Sverige ligger på ca.37 500$ i medel.
Ett av de fattigaste länderna i världen är Afghanistan. Där är en medelinkomst under 1 år ca.1000$ och medellivslängden är ca.44 år. Förstå vilka otroliga orättvisor och skillnader det finns i världen.

Hur som helst så berättade jag att jag var från sverige och då blev vår professor väldigt glad och började prata om att han hade en vän i Göteborg som han brukade besöka och att kan hade varit i Kiruna (Kiroona). Han berättade också att sverige har midnattssol och att det bara är mörkt på vintern. haha.
Men vad jag ville ha sagt med allt det här var mer att jag fann kvällens lektion intressantare och mer lättförstålig än vad jag hade väntat mig.

Det känns som att engelskan kommer mer och mer. I alla fall så har jag betydligt lättare att förstå nu, än vad jag hade i början. Prata är det väl fortfarande si och så med.

Imorgon är det match igen. Vi möter Northwood. Ett lag som tydligen ska vara bra. Blir nog tufft då vi har det inställd på att eventuellt tvingas spela med 10 spelare. haha.

Puss!

Äntligen seger igen.

Idag blev det i alla fall seger igen. Med 3-1 mot Eckerd College. Vi vann skottstatistiken med 30-8 också.
Annars idag har jag haft en lektion, handlat mat och vart ganska länge hos vår athletic trainor. Två gånger dessutom. Han tror att jag har fått en "inflamation under the knee-cap". Det besvärar mig ganska mycket men jag kunde fortfarande spela idag. Gjorde en helt okej match.
Nu ligger jag i sängen. Imorgon är det mycket som ska göras. Lektion 9.00-9.50, Study hall 10.00-11.00, behandling för knät direkt efter det vid 11.10, tillbaka för behandling 14.00, träning 15.30-17.00 och historielektion 18.00-20.00. Tur att jag inte har en massa att plugga i alla fall.
I övrigt märker man att det börjar bli höst här också. Dagarna är fortfarande jättevarma men kvällarna och mornarna är lite kyligare. Jag går fortfarande i shorts och linne dygnet runt. Men jämfört med tidigare så är det lite lättare att andas nu.
Vi har börjat fundera lite över Spring Break också. Spring Break infinner sig i Mars, och Fort lauderlade är bland de populäraste platserna för alla lediga college-studenter att bege sig. Men en Nana i mitt lag är väldigt rik och har tydligen ett hus på någon ö utanför Florida. Ska vara otroligt fint med turkost vatten, och förhoppnigsvis kommer vi att tillbringa vårat Spring Break där. Hoppas verkligen!
Puss!

Ny vecka.

Kvällen igår i Sam's hus blev lugn med The Ring och The holiday, pasta med tonfisksås och en massa glass på det. Tillslut blev det dags för sänggående och helt plötsligt var det dags att gå upp för att åka till skolan.
I morse fick jag tillbaka min Historie Exam. Bara ett C. Lite missnöjd. Men igår fick jag i alla fall reda på att jag fick ett B i min geografiklass. Så det vägde upp det hela lite.
Efter historian i morse blev det två sköna timmar vid poolen och lite allmänt slappande innan det var dags för träning. En träning som för övrigt gick väldigt bra. Men nu har jag ett knä eller något liknande som spökar. Kan knappt gå i trappor för det gör så ont. Men jag tränade i alla fall hela träningen och efter det pratade jag med vår athletic trainor. Han ser skillnad på mina knän när jag gör tex. benböj, men han tror att det kan bero på att mitt ena ben är starkare än det andra och att det svagare benet måste väga upp det hela, och då har det gjort att det har blivit ömt. Är nog ingen större fara och jag räknar med att kunna spela imorgon när vi möter Eckerd College. En match som vi bara ska vinna. Slog dom för en dryg månad sedan med 2-0, och dom är det sämsta laget i the conferance. Så imorgon ska 3 poäng bärgas, även om det egentligen är betydelselöst.
Nu ska jag plugga klart, så att jag orkar upp för att träffa Dustin, vår athletic trainor imorgon bitti klockan halv nio.
Lägger in några bilder från veckan som gick också.
Puss!

Samantha's hund.


Lindsey.


Jackie.


Lindsey och jag.


Lindsey och jag.


Jag, Lindsey och Jackie.


Jackie, jag och Lindsey.


Shurell, Natalie, Jackie, Elyssa, Nana, jag, Stephanie, Lindsey och Cody.

Downtown Fort Lauderdale.

Igar morse akte jag, Lindsey och en killkompis till henne till downtown Fort Lauderdale dar varan assisterande coach Samantha har sin lilla lagenhet. Supermysigt i en fin del av Fort Lauderdale. Jackie var redan dar och efter att ha packat in alla prylar och sa, akte vi ner till stranden dar Natalie, Shurell och Stephanie redan befann sig. Proppat med folk pa stranden da vadret var superfint. Alla pa stranden drack ol (inte jag, eftersom jag inte dricker ol!) och lukten av andra, mer forbjudna saker var aven den ganska tydlig. Vi var i alla fall dar i 4, 5 timmar. Jobbade lite pa brannan och hade det allmant trevligt. Sen akte vi tillbaka till Sam's hus och gjorde oss i ordning. Efter det blev det middag pa Wendy's (hamburgar-stalle) och en tur hem till Nana. Darifran tog vi oss sedan till alla olika fester som pagick. Jag var dock jattetrott och ville mest aka hem och sova. Trots det kom vi inte i sang forran runt 5 i morse sa det ar ganska segt idag. Frukost blev det pa restaurang. Stekta agg, bacon, toast och pannkakor med sirap. Gud vad nyttigt! Jag och Jackie gick sedan en liten tur med hunden.
Dom andra ligger och sover nu. Tror att jag ocksa ska ta en tupplur sa vi orkar med att laga pasta sen. Langtar saaa efter pasta. Har inte haft det pa otroligt lange.
Vi blir kvar har ikvall ocksa. Sedan ar det skola imorgon igen, och traning.
Livet leker!
Puss!

På lagom bra humör.

Vi förlorade idag. Med 5-1. 5-1. Det är ju hur mycket som helst. Martina var som en mur i målet. haha. Och inte fick jag sätta någon boll på henne heller.
Vi åkte den ca. 4 timmar långa resan (enkel resa) med 4 avbytare varav en målvakt. En av våra tre utespelare på bänken kunde knappt springa för att hon har så ont i foten. Efter ungefär en kvart gjorde vår bästa yttermittfältare illa foten och sedan hade vi bara en avbytare kvar. Notera att antalet avbytare här i stort sätt är obegränsat vilket innebär att Florida Southern hade ungefär 15 stycken.
Hur som haver så blev det ännu en tung förlust vilket innebär att vi nu är borta från chansen till allt vad slutspel heter. Vilket i sin tur innebär att det återstår 3 matcher och ungefär en och en halv vecka av säsongen.
På vägen hem när vi satt i bussen så var det förresten en olycka. Vi åkte i det vänstra körfältet och i det högra så var det massor av brandbilar, ambulanser och så vidare. Vi såg till och med när de gjorde hjärt- och lungräddning på någon. Det var lite smått otäckt faktiskt.
Nu ska jag i alla fall sova. Imorgon ska jag till stranden. Sen ska jag, Lindsey och Jackie bo över i Sam's hus och vakta hennes hund. Troligtvis blir det middag ute någonstans också. Ska bli kul att göra nått annat.
Puss.

Bara myser.

Har en lugn kväll. Ingenting att plugga och match imorgon. Kanske blir det en snabbis hem till en av killarna som spelar fotboll, för att gratta honom lite kort. Men annars så blir det tidigt sänggående så att jag orkar göra några mål på Martina imorgon.
Träningen  idag var ganska lugn. Sen blev det middag med Jackie och Lindsey.
På lördag är tanken att det ska bli lite Beach BBQ. Jag, Jackie och Lindsey ska va barnvakt till Sam's (våran assistant coach) hund också. Vi fick tydligen bo i hennes hus också om vi ville när hon är borta. Får väl se hur det blir.
Trivs verkligen som fisken i vattnet här hur som helst.
Puss!

Jag är allt lyckligt lottad.

Åh, idag har jag legat 4 och en halv timme vid poolen. Bara snackat skit och njutit av den klarblå himlen. En lite solbränna börjar infinna sig. Gud så bra jag mår idag. Idag är en sådan där dag när jag inte längtar hem ett uns. Ha!
Puss.

Vilken härlig dag

Idag var en såndär skön dag. Solen sken från och till. Men tillräckligt för att hela dagen kunde spenderas vid poolen. Otroligt skönt var det hur som helst. Klockan 16.00 hade vi sedan pool workout med laget. Alla var på världens flamshumör och det skrattades otroligt mycket. Kanske behövdes efter gårdagens förlust.
Pluggade lite historia på eftermiddagen och mailade in min take home exam.
Efter det kollade jag på när killarna vann med 7-0. Tänk om vi kunde göra det på fredag. Tveksamt.
Nu ska jag sova. Hoppas på att kunna ligga vid poolen några timmar imorgon också. På lördag är det inplanerat Fort Lauderdale Beach hela dagen. Må vädret vara med oss.
Puss.

Inte så mycket tid.

Ska strax gå på lektion. Sen bär det direkt av till Orlando-trakterna.
Har hemlängtan.
Puss!

Pust.

Så var det avklarat. History-exam, geography-exam och geografi-presentationen. Så skönt. Allt gick helt okej. Tror jag. Jag får väl bara vänta och se om jag klarade allt.
Känns i alla fall som att jag kan andas ut lite nu.
Träningen idag blev inställd. Det har varit dåligt väder idag också. Massor med regn och åskoväder. Hoppas att det ändrar sig till nästa helg. Vill passa på att få sola lite då, eftersom det kommer att vara ganska lugnt på plugg-fronten några dagar frmöver.
Imorgon åker jag till Orlando för att spela en av dom viktigaste matcherna hittills. Vi möter Rollins college. Dom ska vara riktigt bra (precis som alla utom ett lag i våran conferance). Blir nog en spännande match. Satsar på ett mål, som uppvärmning inför vad som komma skall på fredag. Då möter vi nämligen Florida Southern College, där en viss Martina Tangen Billing är målvakt. Och nu för tiden när jag är forward så är det väl inte mer än rätt att jag sätter minst en boll på henne. Men förberedelserna börjar helt enkelt imorgon. Ska bli riktigt kul. Jobbigt med tre och en halv timmes buss enkel resa.
Nu ska jag nog kolla lite film eller något.
Puss!

Adam Tensta..

http://www.youtube.com/watch?v=Wro1-dQPHIg

Måste bara berätta något kul om den här videon.
Det här hände för kanske ett halvår sedan eller något sådant. Innan den här videon släpptes i alla fall. Jag satt på tåget mellan Uppsala och Stockholm. Bredvid mig satt en kille med sin dator. Han höll på med någon video eller något sådant men jag tänkte inte mer på det. Men sedan frågade han mig om jag visste vem Adam Tensta var. Klart man vet det. Då berättade han att han precis var klar med Adam Tenstas senaste video och att han nu var på väg till några finansiärer för att prestentera den. Sedan frågade han om jag kunde kolla på den och säga vad jag tyckte. Så jag fick alltså kolla in videon innan den över huvud taget var släppt. Ganska coolt.

Utkast: Höger- eller ...

En fin liten lista..

Höger- eller vänsterhänt?: Höger.
Humör just nu: Lite stressad, uttråkad, sorgsen.
Är det något du absolut inte äter?: Sniglar.
Kläder just nu: Rosa t-shirt och korta gråa mjukisshorts med texten NSU, Nova Southeastern University.
Musik just nu: Ingen just för tillfället, men annars det som spelas i Nana's BMW.
Vad sa du senast: Förmodligen något som ingen annan skulle höra.
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja?: Räknas 70-talet?
Längd och vikt: 5,5 3/4. Eller på ren svenska 1,67 m. Vikten ligger väl någonstans runt 60-kilosstrecket, då den kurvan pekar stadigt uppåt. Haha.
Hur många kuddar sover du med?: 2, varav en kostade 2$ på Walmart.
Favoritväder: E riktigt fin svensk sommardag är det allra bästa. Men en så länge vädret är bra för den årstid som råder så är jag nöjd.
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Solskydd, insektsmedel, tidning.
Spelar du något instrument?: Nu grönskar det, på piano. Haha.
Morgon- eller nattmänniska?: Inget av dem.
Sparare eller slösare?: Har mycket pengar sparade men älskar att slösa med dem.
Vem är viktigast för dig?: Min familj.
Bästa film: Green Street Hooligans.
Tror du på liv på andra planeter?: Men nej. Jag har inte tid med det.
Kommer du ihåg din första kärlek?: Kärlek.. Var man kär i lågstadiet?
Har du några homosexuella vänner?: Jag är damfotbollsspelare. Behöver jag säga mer?
Tror du att det är möjligt att vara trogen för alltid?: Med tanke på att en del männsikor är det, så är det väl klart att jag tror på det.
Hur många barn vill du ha?: 2 eller 3. Vet inte vad som är bäst.
Bio eller promenad?: Vill alltid somna när jag går på bio, så jag får nog nästan ta promenaden. Sen får man ju inte prata på bion heller..
Snarkar du?: Jag tror inte det. Men jag går i sömnen!
Rädd för insekter?: Om.
Äckligaste insekten: Kackerlackan i Lindsey och Jackies rum.
Bästa bok: Oj. Har läst många bra.
Vad vill du jobba som?: Något som jag tycker är kul, där jag tjänar sjukt mycket pengar och där jag får så mycket semester jag bara vill. Och som dessutom bjuder på personalfester i Thailand.
Pizza eller hamburgare?: Pizza, helt klart.
Stökigt eller välstädat?: Finns det något bättre än när det är välstädat? Synd att jag inte har det så..
Gungar du på stolen?: Nja, inte sedan den gången då en klasskompis gungade på stolen när läraren tog fram en burk med en människohjärna i och personen i fråga svimmade och välte stolen över sig.
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump?: Jag skulle förmodligen inte göra det när jag väl stog där.
Hur många syskon har du?: Ett helt och ett halvt. Bröder. Ganska bra skulle jag vilja påstå, då jag får mer uppmärksamhet och tid med min mamma.
Vad är du mest rädd för?: Döden och insekter.
Är du rädd för blod?: Nja.. Fast jag har ju inte sett så mycket blod på en och samma gång så jag vet inte riktigt.
Saltar du på maten?: Nej, inte ens om det egentligen behövs.
Gillar du att sjunga?: Jag älskar att sjunga så det är ganska tråkigt att jag inte kan göra det nu för tiden eftersom det är väldigt lyhört här..
Vilket gymnasieprogram gick du och varför?: Samhällsprogramet med inriktining mot Elitidrott. Jag hade fått för mig att jag skulle bli fotbollsproffs. Jag tror det sprack.
Anser du att du är stark?: Värdelös på bänkpress men inte så tokig på frivändningar. Haha.
Brukar du sola?: Spännande fråga. Hemma - Så fort det går. Nu när jag bor i Florida - 4 gånger de senaste 2 månaderna.
Vad gör du om du får hicka?: Hicka sjukt högt.
Röker du?: Rökning dödar och är beroendeframkallande.
Snusar du?: Snusning är för killar. Eller egentligen inte för någon. Här borta har dom för övrigt snuset under underläppen istället för under överläppen. Spännande.
Kaffe, te eller inget?: Nja, för att verka vuxen i så fall.


Det var det det. Idag har jag tränat, pluggat och inte så mycket mer. Imorgon har jag mycket som ska genomföras. Får se hur det går. Nu ska jag nog fortsätta kolla vidare på Amerikanska revolutionen.
Puss!


Fredagskväll i Fort Lauderdale-Davie.

Jul, jul, strålande jul.

Det är helt sjukt vad många julklappar jag kommer få i år. Jag äter ju spenat nästan varje dag!

Sol, vind och vatten.

Det blev lite party igår. Eller egentligen bestod festen av mig, Lindsey och en tjej till plus några killar som också spelar fotboll. För min del var det en ganska annorlunda kväll då jag för första gången (vad jag vet) såg någon röka på. Dessutom var en av killarna påväg att ta ett dopp i floden utanför efter lite för mycket förfriskning. Kanske ingen lysande idé då det enentuellt kan ha smygit sig upp någon alligator där. Lindsey fick dock stopp på honom tillslut.
Annars bestog kvällen av en massa spel där jag dock inte deltog eftersom jag inte dricker öl. Var lugn mamma!
Idag blev det frukost och sedan några timmar vid poolen. Dock var inte solen på min sida idag heller så brännan lyser med sin frånvaro. Men den kommer. Hoppas jag. Har pluggat en del också. Hon kollat på när killarna fick stryk med 3-2. Surt för dom. Ett riktigt sömnpiller. Nu ska jag sova för imorgon är det träning 09.00 och sedan en massa att plugga.
Puss!

Hur ska jag någonsin kunna slappna av igen?

Det bara kryper i hela kroppen på mig. Förstår inte hur jag ska kunna slappna av efter det här. Jag har nämligen sett min första kackerlacka ikväll. I Lindseys och Jackies rum. Jag fick panik och sprang skrikandes ut därifrån. Jag har nämligen en sjuk fobi för insekter. I synnerhet skalbaggar och liknande. Jag gick i alla fall tillbaka in i deras rum sen och då såg jag att den satt under sängen. Nu kommer jag aldrig mer kunna sova gott. UUUUUUSSSCCCCHHHH!

B-barn och forward.

I morse hade jag amerikans historia. På schemat stog tillbakalämnande av uppsats. Närmare en uppsats om kvinnor i 1700-talets Pennsylvania. Gud så spännande tänker ni nu. Och ni anar ju inte hur mycket det fanns att skriva om det ämnet. Eller inte. Så där satt jag på min stol med en klump i magen. Hade ju dessutom hört rykten om att professor Kilroy är en riktig hårding vad det gäller betyg. Men sicket flyt jag hade. Ett B. Igen. Inte så tokigt måste jag erkänna.
Vi förväntade oss även en riktigt hård träning på eftermiddagen. Och så blev det. Men äntligen en massa springande med boll istället för utan. I stort sett mest 2 mot 2, 3 mot 3 och 4 mot 4. Höll mig där framme och lyckades sätt x antal bollar. Med mersmak. Måste säga att jag gjorde en riktigt bra träning idag. Lovar gott inför nästa vecka då det är vinna eller försvinna som gäller.
Efter träningen tog jag och Lindsey en tur till Target. En gigantisk affär där man förmodligen kan spendera en hel dag utan att hinna se allting. Men trevligt för en svensk då priserna lockar till lite shopping. Införskaffade en efterlängtat locktång och lite frukt. Dessutom smink och lite hårgrejer så som schampoo, balsam, hårnålar och en ny hårborste. Tänk så bra man mår när mascaran man brukar köpa hemma för 135:- kostar under 50-lappen. Men för att inte mamma ska sitta hemma och sucka så kan jag även tillägga att jag köpte morötter och solskydd.
Imorgon är det träningsledigt. Hoppas på några timmar vid poolen för att sedan fortsätta med allt pluggande som jag har att göra.
Ikväll blir det förhoppningsvis något skoj. Väntar på att Lindsey ska komma förbi med några planer.
Ni får ha överseende med eventuella felstavade ord. Mamma och pappa är oroliga att folk ska tro att jag inte vet hur man stavar. Men det handlar bara om att jag är lat.
Puss.

Geografi och hit och dit.

När jag vaknade idag vräkte regnet ned. Åskade och blixtrade gjorde det också. Träningen i morse blev däremot inte så illa som vi alla hade befarat. Lite jogging som uppvärmning. Sedan fick sig alla ett gott skratt då det var dags att spela amerikans fotboll. Jag har nämligen inte en aning om hur man gör det och vad det är för regler som gäller så dom tyckte att det var ganska kul att se mig spela. Efter träningen hade vi ett långt möte i omklädningsrummet angående gårdagen och framtiden. Blev sedan en snabb dusch för att jag skulle hinna plocka några geografipapper. Solen dök dock upp en liten stund mitt på dagen så jag passade på att hänga lite i poolen. Rich, en av killarna som också spelar fotboll var där så jag hade en trevlig stund med en hel del prat.
Jag pratade med mamma idag också. Dom har bokat flygbiljetter med samma flyg som mig den 4e januari så jag slipper flyga tillbaka hit ensam efter jul. Riktigt nöjd är jag över det!
Har pluggat en hel del geografi idag också. Men snart är kursen över. Då är det political science som gäller istället. Undrar bara hur det kommer gå.
Nu ska jag göra klart det sista för dagen.
Puss.

När det inte blir som man har tänkt sig.

Så kom då säsongens andra förlust. I en match som vi absolut inte fick förlora. 0-1. Och inte var vi bra heller.
Kvällen skulle ha ägnats åt lite festande men istället blir det till att sova. Coach har nämligen lagt in en träning 10.00 imorgon istället. Vi kommer förmodligen få springa hela träningen. Skulle verkligen inte göra mig förvånad. Är ändå glad att han har lagt träningen på morgonen så jag förhoppningsvis kan få lite sol på min alldeles kritvita kropp efteråt.
Sedan ska det även pluggas en hel del.
Men sånt är livet.
Sov gott. Puss.

En slitig dag.

Så sliten som jag har kännt mig idag har jag nog inte gjort sedan preseason. Kunde knappt jogga på träningen för att det gjorde så ont i mina lår.
Annars idag har jag haft lektion, jobbat med grupparbetet i geografi och hängt lite i study hall. Dagen var ganska lugn får jag väl lov att säga. Värre kommer det dock bli...
Imorgon är det match. Vi möter Florida Institute of Technology. En seger är i stort sett ett måste. Hoppas att benen känns lite piggare då bara.
Var förresten ganska dum igår. Kom på sent att jag behövde tvätta för att ha några rena träningskläder idag, så jag tvättade klockan 7 i morse. Bra jobbat!
Nu ska jag bara ta det lite lugnt. Sedan blir det sängen.
Puss!

Ibland får man faktiskt säga att man själv är ganska duktig.

Idag är jag faktiskt väldigt nöjd med mig själv. Var på gymet 06.15 i morse. Sprang i 30 minuter. Sen car det 1 timmes styrka med våra tre vältränade fystränare. Efter det var jag nöjd med mig själv. Gick på lektion. Lyckades hålla mig vaken. Nöjd igen. haha. Sedan blev det en ganska lång power nap vilken var mer än välkommen. Lunch och sedan en hård träning. Gjorde väldigt bra ifrån mig idag måste jag erkänna. Så jag gick nöjd därifrån. Hade sedan ångest inför den 4 timmar långa geogragilektionen eftersom jag hade en känsla i magen av att jag fick ett F på midterm examen. Proven delades dock ut och där satt jag med ett B+. Oj så nöjd jag blev. Nu återstår bara en lektion av kursen. :)
Mamma, pappa och Viktor har också bestämt att dom kommer hit i januari. Jippi!
Nu väntar jag bara på att du, Sara, ska bestämma när du ska komma. Jag väntar ;)
Lägger in en lagbild sådär på slutet också.
Puss.


Nova Southeastern University Sharks

Regnet det bara öser ner..

Usch. Det bara fortsätter och regna. Har precis duschat. Var på gymet och sprang en stund så nu sitter jag i sängen, kollar på andra avenyn och äter en sallad bestående av röd paprika, gurka, spenat, tomater, broccoli, kikärtor och några små röda torkade saker. Riktigt gott.
Ska sova tidigt ikväll också. Träning tidigt imorgon bitti och sedan även träning på eftermiddagen. + morgonlektion och kvällslektion och även timmes study hall har jag tänkt mig.
Här kommer några bilder från gårdagen också.
Puss.









Regn i mängder.

Igår gjorde jag inte mycket alls. Skulle kolla på när killarna spelade match mott Lynn University men regnet öste verkligen ned så matchen blev iställd. Och så blev även vår träning i morse, vilket betydde att det blev party igår.
Kvällen spenderade vi hemma hos Nana. Väldigt trevligt. Inte så jättemycket folk men ganska bra drag. Lindsey däckade dock så det blev lite senare än vad vi hade tänkt oss. Kom hem någon gång runt fyra.
Idag händer det inte mycket heller. Ska till gymet lite senare och springa lite. Ska bli skönt. Ingen sol idag heller så det blir inte av att hänga vid poolen tyvärr.
Och sen fyller ju pappa år idag. Grattis! Jag älskar dig!
Nu ska jag ta en power nap. Känner att det kan behövas.
Puss!


Väldigt väldigt bra.

Inte nog med att jag fick all min post idag. Dagen fortsatte väldigt positivt.
Dagens match mot Flagler College inleddes på bänken. Fick komma in med en kvart kvar av första. En halvlek som för övrigt var ganska så dålig.
Startade andra halvlek också. Betydligt bättre. Spelade forward. Riktigt kul om jag får säga det själv. Sedan blev jag utbytt men fick spela sista tio. Vi ledde med 1-0 då. Men det ändrade jag på. Gjorde mitt andra mål, och fler kommer det bli. Våran taktik när vi leder och det inte är mycket kvar av en match är för övrigt att försöka hålla i bollen vid hörnflaggan på motståndarnas planhalva. Så där befann jag mig sedan dom sista 8 minuterna av matchen. Hann även med lite jonglering där ute. Intressant. En skön 2-0 seger alltså mot en lag som bland annat fick ett rött kort. Inget skönspel från deras sida.
Kvällen avslutades sedan hemma hos Morgan, min roommate. Hon kommer härifrån trakterna så vi åkte hem till henne för lite familjehäng. Tror att dom har ganska mycket pengar för, för att komma till området där dom bor var vi tvugna att åka igenom en grind med vakter. Precis som på OC. haha. Husen var verkligen jättefina. Ingen slum där inte. Hon bodde verkligen superfint och hennes föräldrar är jättesöta. Har träffat hennes mamma förrut men det var första gången jag träffade hennes pappa idag. Han är tydligen pilot. Hur som helst så var det jättetrevligt och jag kom precis hem därifrån nu.
Är trött men hoppas verkligen på jättefint väder imorgon eftersom jag inte har något som jag måste göra. Så en dag vid poolen har jag nog förtjänat.
Här kommer två bilder från kvällen också.
Puss!

Morgan och hennes pojkvän.



Jag och Morgans lillasyster. Ni får ursäkta munsåret.

Jippi! Äntligen.

Gick ned och pratade med killen som jobbar med posten. Tänkte att jag i alla fall skulle kunna försöka få reda på vart all post har tagit vägen. Så han skrev in mitt namn på datorn och frågade sedan varifrån jag hade fått nyckeln till min postbox eftersom jag tydligen hade en annan box. Så där var min post. I en helt annan box en den dom hade givit mig när jag flyttade in! Jippi. Där var brevet från farmor och från Oscar. Och dessutom ett brev från skolan med en check på 600$, som jag tydligen skulle få tillbaka. Kunde inte bli bättre. Så nu ska jag bara svara på breven också.
Inte en så tokig dag alltså.
Puss!

Fint och varmt.

En fin men väldigt varmt dag idag. Var på gymet och sprang 30 minuter halv sju i morse. Sedan var det en knapp timmes study hall. Efter det basic writing och en lättare träning.
Imorgon blir det lite jogging på morgonen och förmodligen lite inhandlande av frukt på eftermiddagen. Sedan är det match.
Har förresten inte fått någon post än. Nu har jag väntat i säkert en månad nu. Ska nog gå och prata med någon imorgon. För nu börjar jag undra på riktigt var dom har gjort av mina brev.
Inte ens 4 veckor tills Oscar kommer hit heller. Längtar.
Ska lägga mig i sängen och kolla in någon film nu tror jag. Alternativt några sköna klipp på youtube från Idol.
På köpet får ni några bilder från showcasen i Stockholm förra hösten, där förberedelserna inför USA-resan tog sin början.
Puss!





Vad hande?

Ja men allvarligt talat. Nar steg dollarn fran 6,50 till 7 kronor? Kollade ju upp det dar for bara nagon dag sedan. Suck. Ingen bra start pa dagen.

Ja men visst. Helt okej.

Idag var en helt okej dag. Gick upp 06.07 för att vara exakt. Klädde på mig träningskläder och var på gymet 06.20. Sprang i ett ganska hyffsat tempo i 30 minuter. Sedan var det styrka med tre fystränare. Efter det gick jag hem, tog en dusch och gick till dagens första historielektion. Fattade inte mycket idag. Riktigt tråkig var det. Efter det gick jag till study hall en timme. Där satt jag och klurade på kvinnornas roll i antikens Rom.
Efter det lunch och pluggande. Uppsattsen om Rom skulle nämligen in idag. Blev klar enligt planerna och gick därefter till träningen. Olika typer av spel och lite fitness. Kul. Efter det blev det en snabbdusch och en rask promenad till dagens andra historielektion. Förstod mera där, vilket betyder att det var betydligt mycket roligare. Fick dessutom tillbaka min första exam i ämnet. B. Inte så tokigt. Halva (50%) av provet var en uppsats man skulle lämna in innan provet. Den gick väl sådär. Var väl därför jag bara fick ett B. Eftersom jag bara hade 2 poäng fel på andra halvan alltså den delen som var "provet". Så det var jag väldigt nöjd med.
Nu ska jag sova. Imorgon blir det gymet innan en timmes study hall och en dryg timmes basic writing. Efter det är det helg för min del eftersom min lektion på fredag är inställd. Blir dock en del pluggande. Men det känns inte så farligt.
Puss!

Och sen en bild från när vi hade pool workout här om veckan. Snyggt.

RSS 2.0