Varför, varför inte?

Vet inte varför jag aldrig uppdaterar bloggen. Ingen lust helt enkelt. Igår hade jag två lektioner, efter det pratade jag med mamma en stund och så var jag på ett självmordspass i spinning. 1 timme istället för dom vanliga 45 minutrarna. Men oh så bra det kändes efteråt. Kollade dessutom in Da Vinci koden igår. Andra gången jag ser den filmen, men jag mindes ändå inte första gången så det spelade inte så stor roll. Helt okej spännande i alla fall.
Igår var det världens dimma när jag vaknade. Idag skiner solen. Så idag ska jag njuta lite vid poolen. Ska bli 20 grader men just nu är det bara 11. Så det får nog bli om ett tag. Det är egentligen den ena av mina två planer som jag har idag. Den andra är att jag ska till gymet en stund ikväll.
Det är faktiskt väldigt skönt med helg måste jag säga. Även om mina veckor inte är sådär överdriver jobbiga heller. Men på helgerna har jag nada som jag måste göra. I alla fall inte för tillfället. Eller imorgon måste jag plugga matte. Men det ska jag väl kunna plåga mig igenom.
Puss.

Uppdatering.

Alldeles otroligt för dålig uppdatering idag. Men om vi börjar såhär. Jag somnade efter ungefär 20 minuter av sverigematchen igår. Kände ju ändå inte igen halva sveriges startelva.
Vaknade imorse och trodde att jag precis hade somnat. Gick på lektion och trodde att det skulle va fint väder när jag kom ut från lektionen. Men icke sa nicke. Molningt som vanligt. Så jag gjorde något annat istället som aldrig hade vart möjligt hemma. Jag kollade på Top Model-marathon. Haha. Mamma hatar Top Model så hade jag vart hemma hade hon vart som en hök på mig. Men nu blev det så i alla fall. Men somnade efter ett tag. Och när jag vaknade igen var det dags för träning. Blev 45 minuter kondition på gymet först och efter det en timmes yoga. Yogan tror jag verkligen kan e mig något. För det första är det otroligt krävande fysiskt. Det är mycket styrka, balans och vighet. Saknar egentligen allt det där. Haha. Sedan är det väldigt avslappnande också.
Ikväll har jag inte gjort mycket heller. Pratade lite med Oscar och så tvättade jag. Mer spännande än så blev det inte.
Imorgon har jag två lektioner och sedan ska jag på spinning på kvällenö. That's about it.
Nu ska jag sova! God natt.

Sverige och fotboll.

Vilken fin kombination. Upptäckte att Sverige spelar mot Mexico ikväll. Men på amerikansk tv visas bara amerikansk fotboll, boxing, baseboll eller basket. Då är det tur att jag befinner mig i South Florida. För South Florida innebär massor av spansktalande människor vilket betyder spanska tv-kanaler vilket betyder att Sverige-Mexico visas 22.30 ikväll. Jippi. Spelar ingen roll att kommentatorerna pratar spanska. Det här blir den första fotbollen jag ser Sverige spela sedan EM.


Kväll.

Så var det kväll igen. Var på gymet idag också. 45 minuters kondition innan det var träning med laget. Den träningen var styrka/prehab. Inte så jobbig alltså. Tur det eftersom jag var ganska trött efter gymmande.
Har pluggat klart nu också. Känns väldigt bra. Har skrivit min draft till morgondagens lektion. 3 sidor uppsats. Men det rullade på ganska bra så det var inte jättehemskt.
För övrigt är USAs tjejer 16-17 år och Tysklands flicklandslag här. Ska tydligen bli match på våran plan någon dag. Ska bli kul att se så jag hoppas att det är någon dag när jag inte har något annat inplanerat. Nu ska jag sappa lite. Med ungefär 70 kanaler så blir det en del sappande..
Puss.

Barr.



Något fel är det på mig för jag tycker verkligen att det luktar julgran i mitt rum.
Kan bara betyda att jag längtar till nästa jul..
Inte ens 11 månader kvar!

Mycket att stå i.

Har matte snart. Efter det blir det lunch innan lektionen i global issues. Efter det ska jag till gymet och köra lite kondition innan vi har styrka/prehab med laget. Sedan måste jag skriva ut ett papper från csn och plugga också. Undrar när jag ska hinna andas idag.
Januari är snart slut. 4 dagar kvar av månaden. Tiden går så himla fort. Dax för tandborstning.
Puss.

Vad hände?

Det var jättemulet ute idag. Inte alls vad jag hade hoppats på. Så efter min lektion imorse har jag mest varit inne. Men nu ska jag snart ta med mig Jackie och bege mig på spinning.
Puss.

Klar.

Nu har jag skrivit klart det som skulle va färdigt till morgondagens lektion. Så nu kan ja sova med gott samvete. Imorgon har jag bara en lektion på morgonen, sen tror jag att det ska bli fint väder så då sk ajag ligga ute och läsa lite vid poolen innan jag ska prata med Oscar. Senare står det också spinning på programet! Sov gott.
Puss.

Jag bli så hungrig



Tortillas med Lax och svarta bönor

Antal Portioner: 4

Ingredienser:
 
Tortilla (mjuka) 8,0  styck
Laxfilé (färsk) 300,0  gram
Salt
Vatten 1,5 dl
 
Tillbehör:  
 
Chilifrukt 2,0  styck
Paprika (grön) 1,0  styck
Mango 1,0 styck
Paprika (röd) 1,0  styck
Svart bönröra (burk) 2,0  dl
Chilisås 7,0 msk
Hårdost (riven) 2,0 dl


TILLAGNING
Skär laxen i små bitar.
Koka upp vatten och kryddmix.
Lägg i laxen och tag av kastrullen från plattan.
Låt laxen ligga i cirka 4 min så att den blir genomvarm/kokt.

Värm tacoskalen i ugnen på 175 grader i ca 3 min.

Hacka grönsakerna.
Fyll skalen med svart böndipp, grönsaker och laxbitar.
Toppa med grön chilisås.

Lägg upp på tallrik.
Servera.






Jag blir så himla hungrig!

Lättnad.

Andas ut. Dagens prov i International Studies - Global Issues gick över förväntan tror jag. I alla fall kändes det ganska så bra. Ska träna om en timme.
Puss!

Ny vecka.

Var så nöjd igår kväåll efter att ha kört 45 minuters konditon och efter det 25 minuter killer abs. Blev en vegetarisk sallad till middag och sedan somnade jag som en stock. Så nu är det nya tag och nya krafter som gäller.
Idag har jag två lektioner, träning, måste kolla upp om ett papper som mamma skulle faxa har kommit, och så ska jag plugga. Kör igång i hägsta tempo.
Har precis ätit svensk havregrynsgröt nu. I'm in heaven.
Puss.


Blod, svett och tårar.

Ungefär så var kvällen igår. Kunde inte sitta still på stolen inne på bion för jag var så sjukt stressad över hur dumma dom var i filmen några gånger för mycket. Filmen som visades var My bloody Valentine. Haha. Jag som alltid säger att jag älskar att kolla på skräckfilm men när det väl kommer till kritan så ser jag ju egentligen bara hälften av vad som händer.
När jag och Jackie kom till bion igår var det HELT fullsmockad me folk. Bion har 24 (!) sallonger som alla är gigantiska och det var så mycket folk så det var inte klokt. Självklart var biljetterna slut till 21.50 föreställningen så vi gick och åt lite glass och sedan gick vi på filmen som visades 22.40 istället.
Slutet gjorde mig så ofantligt irriterad men over all var det en ganska okej skräckfilm. Nu väntar vi bara på att Fredagen den 13e ska komma på också. Trailern gjorde mig riktigt sugen! Haha.
Var tillbaka hemma strax efter 01.00 inatt. Tror att det börjar klarna ute så jag kan lägga mig vid poolen och plugga järnet nu.
Puss.

Home sweet home

IKEA var precis som hemma. Samma prylar, samma namn och svenkt! Jackie älskade sin första tur på affären och dessutom hade vi en väldigt god lunch. För min del blev det gravlax med gravlaxsås och en vegetarisk wrap med groddar. Slog dessutom till på en Swedish almond cake.
Blev lite shopping för min del - food shopping. Senapssill och kaviar. Haha. Så lycklig. Hade jag haft en spis hade förmodligen några andra saker fått följa med hem också, men nu nöjde jag mig med mat som går att äta utan att jag behöver göra något med den först.
Efter IKEA åkte vi till Broward Mall. Jackie köpte två bikinis på Victoria's secret och för min del blev det två läppglans och hudlotion. Även det på Victoria's secret.
Åkte förbi Publix på vägen hem och köpte lite bröd, bananer, yoghurt, keso, solrosfrön och apelsinjuice.
Sitter och halvtittar lite på någon film på tv. Ska på bio lite senare med Jackie och eventuellt någon mer. Skräckfilm står på programet. Längtar! Haha.
Puss.

Det känns sååå braaa!

Nu har jag varit på spinning. Svettades som en gris men nu efteråt känns det alldeles förträffligt. Måste duscha nu. Sen blir det IKEA! Puss!

Lördag

Det blev bara någon timme hemma hos Heather igår. Men det kändes ganska lagom så. Var trött så jag somnade direkt när jag kom hem. Lika bra för nu är jag inte lika trött idag kanske. Förutom att luftkonditioneringen lät nästan lika många gånger inatt. Fast dom va här och tittade på den. Riktigt irriterande.
Ska på spinning om en dryg halvtimme och efter det är det IKEA med Jackie som gäller. Ska väl kanske köpa mig lite kaviar och så ska vi äta lunch där också.
Ikväll blir det nog lugnt. Imorgon planerar jag att ligga vid poolen. Om vädret är bra vill säga. Och så ska jag plugga imorgon också. Och träna - killer abs och någon form av kondition. Jag får se vad.
Nu måte jag sätta på mig träningskläder och borsta tänderna.
Puss.

Jag vill ha.

Hur gott och lätt låter inte det här?

Grön quinoasallad med avocado

Tillagningstid: 20 min
Antal portioner 4
Ingredienser:
 
Quinoa 4,0  dl
Vatten 7,0 dl
Salt  1,0  tsk
Gurka  1,0   styck
Tomater 3,0  styck
Avokado  2,0 styck
Rödlök 1,0  styck
Citron 0,5  styck
Salt & svartpeppar 
 
Tillagning:
Koka quinoa på svag värme enligt anvisning på förpackning (ca 20minuter).

Skala rödlök och avocado. Finhacka gurka, tomater, rödlök och avocado. Lägg upp i skål.

Häll eventuellt av kvarvarande vatten från quinoan och låt svalna någon minut. Blanda med grönsakerna och pressa citron över.

Salta och peppra. Servera.


FF!

Idag är det FF! Men inte föräldrafritt. Eller det är det ju ijoförsig men det är det ju hela tiden också så det räknas inte. Nej idag är det fullproppad fredag. Ska på matte snart och efter det direkt 1 timme och 40 minuters global issues. Ska äta lite lunch efter det innan jag har fotbollsträning (!) 15.15. Måste äta middag efter det och kanske sova lite för senare ikväll är det fördelsedagsfest hemma hos Heather som fyller 22. Eventuellt blir det utgång downtown Fort Lauderdale också. Beror på om jag kan ta mig in eller inte eftersom åldersgränserna när det gäller krogbesök och alkohol är 21 i dom flesta staterna.
Nu ska jag klä på mig och borsta tänderna.
Puss!

Bäst!

Oscar är verkligen världens sötaste. Om två veckor har vi varit tillsammans i 6 månader och idag visade han vad han hade köpt till mig i "6-månaders present". Bara att han hade gjort något sånt tycker jag är så otroligt omtänksamt och det visar bara på hur otroligt gullig han är. Och att han hade köpt något som jag suktat efter ett bra tag gjorde inte saken bättre.

<3

Nu får det vara nog..

Nu är jag trött på att det ska vara så kallt hela tiden. Inatt är det frostvarning i stora delar av Florida. För några dagar sedan var det nästan 20 grader på nätterna. Vädret kan verkligen växla.
Imorse hade jag lektion. Efter det var jag och Jackie runt och gjorde lite ärenden på campus. Dessutom var jag helt död för det blev inte så mycket sömn inatt så jag sov på eftermiddagen efter att jag hade pratat med Oscar.
På eftermiddagen blev det yoga en timme med laget. Det var också en upplevelse. Haha. Men jag kan absolut tänka mig att göra det igen. Det var väldigt avslappnande och eftersom jag behöver bli lite vigare så är det nog väldigt bra träning. Det stramade ganska bra i baksidorna...
Nu håller jag på och tvättar, och sedan blir det nog tidigt sänggående.
Puss.

Investera..




En blender ska bli min när jag kommer hem i sommar.
Och hur fin är inte den här från OBH Nordica?

Freeeeeezing!

Det är svinkallt i Florida just nu. Nästan nollgradigt på nätterna och definitivt inte över 15 på dagarna. Folk går klädda i tjocka jackor, halsdukar och uggs. Men det ska bli varmare fram åt helgen igen. Tack och lov.
Har haft två lektioner idag och styrka/prehab med laget.
Dessutom har min aircondition fått fnatt så helt plötsligt med jämna mellanrum så börjar den låta hur mycket som helst så jag har blivit vettskrämd hur många gånger som helst idag. Och jag gissar att det kommer fortsätta så inatt också så jag ska sova inne hos Jackie inatt.
Imorgon har jag bara en lektion och yoga på eftermiddagen med laget. Hoppas att det ska bli varmare imorgon för soligt ska det bli i alla fall. I så fall kanske jag kan ligga ute och läsa lite vid poolen.
I helgen ska jag och Jackie nog till IKEA för hon ska köpa lite möbler. Det innebär svensk mat! I'm sooo exited!
Puss.

Math 1040

Jackie har hjälpt mig med den förbannade matten. Och nu förstår jag faktiskt det vi har hållit på med den senaste veckan. Våran lärare kan gå och göra något annat tycker jag för inte lär hon mig något i alla fall.
Men på 10 minuter hade Jackie förklarat allt så jag förstog. That's what friends are for!

Summer 09.

Ge mig sommar nu på momangen!






Åh va nöjd.

Nu är jag väldigt nöjd med mig själv måste jag säga. Först ett stenhård spinning-pass på gymet som jag dessutom fick med mig Jackie på och nu en middag bestående av lite yoghurt, några solrosfrön och svensk musli från ica (helt naturell). Sedan två grova smörgåsar med keso och till efterrätt en GIGANTISK grapefrukt. Ska kolla över lite matte nu och lite senare ska jag smyga över till Jackie och kolla in någon ny tv-serie om plastikkirurger.
Puss.

United States of America

Följer Barack Omaba på tv. Hur kommer det sig egentligen att dom hela tiden nämner att han är "The first African-American President". Egentligen är det ju ingen skillnad på honom och någon annan men hela tiden nämner dom just det att han är african-american.
Sedan funderade jag på hur dom kan be sådär som dom gjorde också. Alla amerikaner är väl liksom inte kristna? Skulle inte tro det. Och ändå är det som att det är den enda religionen. Hm...

Vad ska du bli när du blir stor?

Jag har suttit och kikat lite på Uppsala Universitets hemsida. Jag funderar på vad jag vill bli när jag blir stor. Jag har egentligen ingenting som jag vet att "Det där ska jag bli!". Nej, tyvärr inte måste jag erkänna. Allt skulle bli så mycket lättare då. Genom åren har jag väl funderat på lite olika saker. Men jag har väl insett att det inte har varit någonting för mig eller också så vet jag att mina betyg inte är tillräckligt bra.
Men när jag satt där och läste så hittade jag faktiskt någonting som jag tror skulle kunna intressera mig... Men om jag skulle berätta det för mamma och pappa skulle dom väl protestera som vanligt. Precis som när jag sa att jag skulle bli polis och dom kontrade med att jag ju är rädd för det mesta. Så var det slut med dom tankarna. Haha.
Nej, nu ska jag sluta sitta här och drömma.
Puss.


Ledigt.

Idag har jag ju varit ledig från skolan. Alla har varit det. För idag har det varit en av amerikanernas alla helgdagar. Ganska skötn tycker jag. En långhelg är ju aldrig fel även om jag inte har gjort speciellt mycket.
Jag har i alla fall varit på gymet idag. Körde ungefär en timme. Kondition och lite bål. Sedan har jag pratat med Oscar. Kändes väldigt bra. Kändes hemma. Och sedan får han mig alltid att skratta.
Har pluggat också. Dom två sidorna som ska in imorgon skrapades ihop utan några problem alls faktiskt. Har valt att skriva om ett ämne där det finns oändligt med saker att printa ner. Så jag ser faktiskt fram emot den uppsatsen.
Nu sitter jag här med en kopp (röd college-plastmugg!) té. Funderar på om jag ska kolla klart på Mamma Mia.
Puss.

Zero.

Jag hade noll lust att blogga igår. Så jag gjorde det inte helt enkelt. Inte mer med det. Så vad gjorde jag istället? Jo, jag låg några timmar vid poolen och läste klart min bok, jag kollade lite på Mamma Mia, jag gick till Publix och tillbaka och handlade.. Och sedan inte så mycket mer.
Idag ska jag däremot göra saker har jag tänkt. Ska till gymet lite senare. Och så ska jag plugga. Ska skriva en två sidors draft till morgondagens skrivklass. Känns sådär. Men man får i alla fall skriva om precis vad man vill. Sedan ska jag nog också plugga lite global issues. Men det är praktiskt taget allt.
Puss.

Dödstrött.

Jag hade ställt klockan på 8.00 i morse för att jag skulle på spinning 10.00. Men när jag drog upp persiennerna var det strålande sol ute. Något som alla väderprognoser definitivt inte hade visat. Såg jag tog chansen och packade ihop mina prylar och var ute vid poolen lagom till 10.00. Och visst vare det helt underbart skönt! Har kommit långt i en av mina julklappsböcker nu, som handlar om jämförelser mellan Djursholm och Tensta i Stockholm. Mycket av det som skrivs visar på alla skillnader mellan de olika förorterna och om segregationen i Sverige. Faktiskt väldigt intressant. Ingen bok med en påhittad story utan verklighetsbaserat. Sånt gillar jag.
På eftermiddagen har jag kollat basket igen. Börjar bli en riktigt basketnörd. (?) Haha, nja. Men hur som så är det faktiskt ganska kul.
Imorgon hoppas jag att jag ska få fortsätta läsa min bok. Sedan är tanken att jag ska handla lite och plugga. Nödvändigt ont.
Nu ska jag sova. Puss.

Tänk att det faktiskt kan gå.

Hur kan man komma så långt när man är så otroligt blåst? För Blondinbella har ju onekligen kommit en bit. Men varje gång jag hör henne prata vill jag bara asgarva. Det är nästan så att jag gör det varje gång faktiskt. Jag höjer på ögonbrynen och funderar på hur hon egentligen tänker. Är hon verkligen sådär dum eller spelar hon bara? Kollade in klipp från gårdagens Let's dance. Vill bara sjunka igenom golvet. Haha. Så jag kollade några andra klipp med Blondinbella. T.ex. när hon ska ge sitt bästa sminktips och hon säger att "Mitt bästa sminktips är att gå till en Make up-artist. Men det kanske man inte alltid har tid med..." Haha, vadå tid? Råd snarare kanske. När hon var med i Extra Extra frågade dom henne hur mycket hon shoppar för varje månad. Hon sa då att hon shoppar för mellan 15 000 och 20 000 i månaden. Skyller detta gör hon på att eftersom hon har en så stor och populär blogg så kräver hennes läsare att hon ska visa upp nya saker hela tiden.
I ett klipp på youtube står hon och gnäller över hur mycket hon hatar att diska och städa. Att man förstör naglarna av diskvattnet och att det är så jobbigt och stå där och tänka att man hade kunnat shoppa istället. När hon sedan säger att hon hatar att städa så tillägger hon även att när hon får en egen lägenhet ska hon definitivt ha städhjälp "för hur dyrt kan det va egentligen? Det är ju helt klart värt det.".
Sedan är det ju det där med att hon vill få folk att tro att hon är så himla oskyldig och aldrig gör något man inte får. När hon var med i programet Debatt innan hon hade fyllt 18 och programledare ifrågasatte att hon ju inte får dricka men att hon hela tiden skriver på sin blogg att hon är bakis o.s.v. Blondinbella svarade då att hon tog något glas vin ibland och att det var allt men att hon väldigt sällan drack och så. Här har ni för övrigt inslaget från Debatt. http://www.youtube.com/watch?v=VQDv557y96c
Men det är ju kul att det ligger ute klipp på youtube som är över ett år gamla där hon säger att ikväll ska hon ut, att hon ikväll ska prova på ute livet i den staden, och idag så blev det några drinkar hit eller ikväll tog jag ett glas vin dit. Inte för att jag bryr mig egentligen, men jag tycker att det är så himla kul att hon vill framstå som något helgon men egentligen så är hon lika falsk som alla andra.
Om det är någon så blir stött nu och tycker att varför i hela friden jag sitter och kollar på klipp med henne om jag nu tycker att hon är så dryg? Jo för att det är så sjukt kul att se henne när hon inte förstår att folk egentligen skrattar åt henne.
Sen vet jag inte om någon av er har läst om hennes "påhopp" av Carolina Gynning och Katrin Zytomierska? Hur som haver så anklagar Blondinbella dessa två bloggerskor om att det enda dom skriver om är hur man ska göra för att gå ner i vikt och om hur mycket dom bantar o.s.v. Katrin har sedan på sin blogg skrivit ett svar på tal och kallar Blondinbella för en väldans massa saker. Hur kul är inte det liksom. Haha.
Här är Katrins svar!



Blondinbella din skitgris

fredag 16 januari 11:10

Jag blir informerad av er läsare att Blondinbella skriver att det enda som jag gör är att banta. Jag blir intresserad vad den lilla skitungen skriver om mig så jag går in på hennes blogg.

Och här kommer mitt svar till Blondinbellas moralpredikan om att ALLA bantar och att hon är så trött på det:

Blondinbella. Du är en hycklande lillgammal skitgris som ska ta och koppla av några kilo. Det är fantastiskt kul för dig att du har blivit en förebild för en massa unga flickor och jag tycker att du är svinduktig som har den överlägset största bloggen i Sverige. Jag är imponerad dock mest fascinerad. Ofta ser jag att du uttalar dig vettigt i olika debatter och det som du skrev om skolsystemet var imponerande och beundransvärt. Tycker jag. Men när du rabiat skriver om att du är trött på att alla bantar och vill vara smala så ger du dig ut på djupt vatten. Av två anledningar. Dels för att ALLA vill vara smala. Så enkelt är det. Sen hur man går till väga för att bli smal är upp till var och en och de av dina vänner som har anorexi är rubbade i huvudet och det är inte inget som är normalt. Men det är väl en åldersgrej. Att sträva efter att vara smal är inget fel. Tvärt om. Det är snyggt.

Den andra anledningen till att du ska hålla käften är att du är den människa i Sverige som förändrat sitt utseende mest av alla på kortast möjliga tid. Man känner ju för fan knappt igen dig längre. Från en halvmullig Miss Piggy till en spinkigare version av samma gjisdocka. Jag vet inte vad du gjort och det skulle du förmodligen inte erkänna heller, men din näsa är mindre, dina tänder är för fan blåa, din hy ser numera ut som en jävla infinity pool, du väger säkert tio kilo mindre nu är för bara några månader sen, dina naglar liknar pomperipossa. Dessutom är det enda du tjabblar om hur fula folk är, hur äckligt det är att folk luktar illa på bussen, dina kläder och dina jävla gaddar.

I det stora hela tycker jag att du verkar ha en hjärna i ditt bubbelgumshuvud och som sagt, jag tycker att det är kul att du finns. Du kryddar Sverige som annars är ganska smaklöst. Men du ska fan passa dig innan du ger dig in i en match med en 31 årig bitch. Du ligger 13 år efter...



Här är Katrins blogg för den som vill kolla in den: http://www.finest.se/userBlog/?uid=28711&blogPage=0

Här är tips på några roliga klipp om det är någon som inte har något bättre för sig denna lördag. Håll till godo!

http://www.youtube.com/watch?v=875cWF_Ueus
http://www.youtube.com/watch?v=P7GSZLPz3Os&feature=related

Deal or no deal?

Killen på amerikanska Deal or no Deal har 4 väskor kvar att öppna + väskan han har valt. Beloppen är gigantiskt mycket större än i den svenska veritionen. En väska innehåller 100$, en väska innehåller 200$, en väska innehåller 1000$, en väska innehåller 1 000 000$ och en väska innehåller 5 000 000$. Han väljer att inte acceptera bankens erbjudande på drygt 250 000$(i runda slängar 2 000 000:-). Han öppnar en väska till och i väskan ligger 100$. Bara det ett riktigt flyt. Banken erbjuder ungefär 460 000$. Han väljer att ta pengarna.
Programledaren frågar vilken väska han skulle ha tagit sedan om han hade fortsatt att spela. Kom ihåg att två väskor innehåller gigantiska summor medan två är i stort sett värdelösa. Han säger att han hade valt väska 22 om han hade fortsatt. Och i den väskan ligger 1000$. Tugnt. Programledaren fortsätter och undrar vilken han hade tagit sedan om han hade fortsatt. Han säger väska 19. Och i den ligger 200$. Det innebär att hade han vågat fortsätta hade han stått med de två värdefullaste väskorna kvar. 1 000 000$ eller 5 000 000$. Undrar hur han mår nu egentligen.
Jag trodde att han skulle få en hjärtattack i tv för han vägde säkert 250kg och att inse att man var så sjukt nära att vinna ungefär 35 000 000$ måste kännas lite bittert och definitivt ganska chockerande..

På torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest...

Har haft både matte och global issues idag. Och så har vi haft prehab/styrka med laget. Vädret är alldeles grått. Det bara blåser och jag har ingen som helst lust att ha en sådan helg. Dessutom är det långhelg då vi är lediga på måndag.
Imorgon ska dagen i alla fall spenderas på ett spinning-pass på gymet på förmiddagen och eftermiddagen ska tillbringas på basketmatch. Alltid något. Hoppas det klarna upp till på söndag och måndag. Vill helst bara ligga vid poolen och läsa alla böcker som jag fick i julklapp.
Puss.

LW

Sitter i sängen, dricker té och lyssnar på han som har samma initialer som mig - Lasse Winnerbäck. Hittade dokumentären om honom på svts hemsida, så det blir mitt fredagsnöje.

Min absoluta favorit.

Min absoluta favoritdoft - Miss Dior Chérie



Även en av julklapparna från min favorit. <3

Speciell.

Jag har verkligen världens bästa pojkvän.






Saknar dig så otroligt mycket!






<3

Flygolycka.

Såg på www.svt.se att det har skett en flygolycka i Hudson River utanför Manhattan. Ett plan från US Airways hade tydligen krockat med en flock gäss och landad mitt i floden. Ingen dog i alla fall, men tänk att jag flög i dom där trakterna för mindre än två veckor sedan. Klart att det är obehagligt.

Pensionärsvarning.

Sitter och gör något som jag egentligen inte borde berätta om. Jag kollar på andra avsnittet av Antikrundan. Jag vet att det är förbjudet. Men det är i alla fall svensk tv.
Precis i slutet på programet så är det en tant med en vas med. Hon berättar att hon var lärare och en dag när hon var ute med sin klass i skogen så ropade barnen att det låg någonting läskigt i mossan. Där låg en vas full av skogssniglar. Så hon tog med vasen tillbaka till skolan och där fick vasen stå. Klassen skulle senare på klassresa och bestämde sig för att ha en loppmarkand. De skulle bland annat sälja vasen. Men ingen ville köpa den så hon bestämde sig för att köpa den för 1 kr. Hon tog med sig den hem och efter det hade vasen stått gömd i ett skåp i 20 år.
Men nu tog hon med vasen till Antikrundan och så visar det sig att vasen var från Kosta och att den visst var gjort av någon väldigt känd konstnär. Och priset var visst 30 000-40 000. Hoppsan. Kul för henne. Har inte vi något gömt i skåpen hemma, mamma?

Min lillebror.

Jag har en lillebror som hävdar att om han skulle bo i usa så skulle han äta hamburgare eller pizza varje dag. Själv sitter jag nu här med min sallad innehållandes tonfisk i vatten (fast vattnet har jag såklart tagit bort), en blandsallad bestående av ruccola, spenat osv. kikärtor, tomat, gurka, apelsin, selleri, russin och solrosfrön. Men jag är inte ledsen för det.
Lite ledsen är jag däremot för att det var så ofantligt tugnt på gymet idag. Lyckades mäkta med 7 km och då var jag HELT död. Vad är det för fel på mig?

En sån en.

Sitter och pratar på msn med min vän och tillika bloggare Anna. Jag dör av skratt när jag pratar med henne. Hon ska nämligen fixa till min blogg igen och göra den ännu snyggare än hon redan gjort den. Så jag frågade henne hur det kommer sig att hon kan göra sånt där och inte jag. Jag är helt värdelös på datorer. Hon svarade i alla fall att hon har övat länge. Och det får mig att minnas när vi satt hemma hos henne för många, många år sedan och hon fixade min lunarstorm. Men hur som haver började Annas datasnille-karriär ännu tidigare, nämligen redan i 4an. Trodde inte ens att det fanns datorer på den tiden. Men jodå. När Anna gick i 4an fick hon ju faktiskt ett html för nybörjare. Det säger ju allt. Hur kan man inte bli bra då liksom. Men inte nog med det. Anna tillägger dessutom att hon ju faktiskt inte hade så många vänner på den tiden för "jag var lite skum". Som gjutet för att börja trixa med hemsidor.
Gillar folk som faktiskt kan erkänna att dom har gjort saker tidigare som kanske inte var helt hundra eller som faktiskt kan medge att dom inte är eller har varit helt perfekta tidigare i livet. Lite självinsikt sådär.

I could die for...


Cardigan från McQ

























En underbar Bayswater från Mulberry eller ett par skyhöga svarta läderpumps från Christian Louboutin,


Eller gärna ett par supersöta sandaler från Guiseppe Zanotti


Nej, jag skulle inte tacka nej.

Ta sig i kragen.

Har haft en lektion på morgonen. Har ätit lunch också - omelett med broccoli, spenat, lök och tomat. Och efter det ett äpple. Nu är det dags att ta sig i kragen och pallra sig iväg till gymet. Ett nödvändigt ont.

Vår 09.

Sitter och spanar in Odd Mollys vår- och sommarkollektion. Går det att bli annat än förälskad?





Dom är plaggen får mer än gärna vara inslagna som födelsedagspresenter när jag kommer hem i maj...

Undrar vad som skulle hända...


Undrar vad som skulle hända om jag åt det här varje
dag... Tur att söndagens frukost bara var en
engångsföreteelse!

Fullspäckat.

Onsdagen den 14e januari har varit en sådan där dag där allt går i ett. Hade matte i morse mellan 10.00 och 10.50. Efter pluggade jag en timme för att sedan bege mig till dagens andra lektion 12.00-13.40. Global issues var det närmare bestämt. Ganska skönt ändå då vi kollade på film hela lektionen. Filmen handlade om familjeplanering och om hur det är i andra länder där det är jättedyrt med preventivmedel och där kvinnorna inte får någon information om någonting. Ganska jobbigt att se faktiskt. Dom visade väldigt ingående från bland annat Sydamerika när de hittade nyfödda barn som hade blivit kvävda och sedan slängda ute på en äng. Ville helt enkelt blunda med jämna mellanrum.
Efter lektionen blev det en grym lunch (inte alltför komplicerat) som bestog av en burk makrill, lite yoghurt, svensk havregrynsgröt med russin och en apelsin. Inte så värst amerikanskt.
15.15 var jag ute vid planen för 45 minuters träning. Eftersom alla hade sån sjuk träningsvärk blev det ganska lugnt. Får ta igen det på löpbandet imorgon.
Från träningen blev det lite prat med Oscar som sedan följdes av en dusch. Gick och kollade på när Nova's baskettjejer spelade match mot Barry University efter det, och på vägen dit plockade jag upp en sallad med tonfisk och grönsaker. Tjejerna tog hem matchen som för övrigt var sjukt jämn och spännande. Tjejmatchen följdes sedan upp av killmatchen där Nova mötte Barry igen. Kollade första halvleken på den matchen men efter det var jag trött på att sitta inne i arenan. 3 timmar i sträck räcker. Så nu ligger jag i sängen och ska sova har jag tänkt. Målet är att orka upp till skrivklassen 07.55 imorgon.

Puss.


Jag utanför Miami ink.


Lillebror utanför det som numera är Miami Ink's tatueringsplace.

Rundvandring.

För er som inte har varit och besökt mig här i Florida (typ alla) så tänkte jag visa lite smakprov på hur jag har det.





 


Fort Lauderdale Beach. Det tar ungefär 15 minuter dit från skolan med bil.



Gymet








Universitetets huvudbyggnad, poolen och basket/volleyboll-planen.








Mamma, Viktor och jag utanför skolans bibliotek.

Stolt bloggare.

Somliga är nöjda med att komma upp i någon slags nivå runt 75.000 läsare i veckan. Vissa når visst ännu högre höjder. Jag är nöjd med mina stadiga 25+. Ibland har jag tillochmed lyckats komma upp i över 70. Förra veckan hade jag 76 läsare en dag. Undrar vilka det var som kikade in och vände. För efter den dagen är det runt 25 stycken igen. Men jag är stolt över att ha nått sådana höjder. Somliga har ju inte en enda läsare. För somliga bloggar inte...

Somliga går i trasiga skor.

Så även jag. Måste införskaffa nya fotbollsskor. Har fått reda på hur vårsäsongen ser ut. Först är det några veckor med våran konstiga styrka tre gånger i veckan. Efter det är det fyra veckor med fitness (löpning) tre gånger i veckan. En av tjejerna i laget ska hålla i träningarna då, och hon råkar vara omänsklig. Kul. Inte så värst. Efter dom veckorna börjar vi med fotboll tre gånger i veckan och matcher eller 7 mot 7 och 5 mot 5 turneringar. Det enda jag ser fram emot. Sänd mig 6 veckor fram i tiden tack.
Puss.

En del av det nya året.

Jag har stora planer. Eller i alla fall drömmar. Ibland drömmer man kanske om saker som man egentligen inte vill ska slå in. Men jag hoppas att det jag vill ska slå in för det skulle göra allt så himla mycket lättare.
Puss.

Tips.

Jag tänkte tips om en blogg som är ordentligt beroendeframkallande. www.annadanielson.blogg.se 
Anna är en av mina äldsta vänner. Och i äldsta menar jag inte att hon är gammal som gatan. Snarare att vi har känt varandra i en herrans massa år nu. Anna är förrutom en väldigt god vän också en väldigt skicklig bloggare. Rekomenderar verkligen alla att läsa hennes blogg. Man får sig både ett och två skratt.
Puss.


Vilken värk.

Sitter här och svettas som en tok. Har precis varit och sprungit 8 km på gymet. Blev inte längre än så då mina ben knappt vill röraq sig framåt. Gårdagens träning sitter i om man säger så. Kan bero på att vi kör en massa konstiga övningar där man verkligen använder hela kroppen. Bland annat en del yoga-övningar. Och som en del av er kanske vet så är jag inte jordens mest rörliga person. Tvärt om så är jag nog en av dom stelare människorna jag vet. Hur som helst så kan jag alltså knappt gå idag. Men jag är ändå nöjd med mig själv som släpade mig iväg till det där löpbandet. Det är ju inte så himla kul liksom.
Däremot säger rykterna att vi ska börja köra yoga eller pilates en gång i veckan med laget. Hoppas hoppas.
Puss.

Saknar!

Saknar Oscar!

Måndag vecka 2.

Nu är andra veckan av vårterminen inledd. Började med matte imorse. Förstår fortfarande ingenting så imorgon måste jag plugga.
Efter matten hade jag global issues i 1 timme och 40 minuter. Segt var det.
Sedan var det bara att promenera tillbaka och äta lunch. För idag började träningarna igen. Blev prehab/styrka. Ganska tråkigt och inte alltför jobbigt. Så imorgon blir det löpbandet.
Mamma, pappa och Viktor kom förbi för att säga hej då, så vi åt middag i universitets centret och efter det blev det basketmatch. Nova's tjejer mot Palm Beach Atlantic. En ren förnedring av Nova som vann med 39 poäng. Men det är alltid kul på dom där matcherna med alla fjantiga cheerleaders och allt annat runtomkring.
Så nu har familjen åkt. Känns jobbigt. Men jag vet att jag kommer hem om mindre än fyra månader nu. Och jag har ju klarat det här förrut.
Nu sitter jag i sängen. Imorgon bitti är det skrivklass 07.55 så jag måste nog sova tidigt ikväll också. Men det passar väl mig som alltid är trött.
Puss!


Vad är det för fel?

Vad är det för fel på mig? Har absolut ingen lust alls att blogga. Har knappt någon lust till någonting alls. Kanske är för att pappa, mamma och Viktor åker hem imorgon och lämnar mig ensam kvar här. Jag har ju haft det så underbart en här veckan med dem och så åker dom bara. Kan jag inte bara fortsätta att få ha dom här?
Helgen var helt underbar den också. Blev upplockad i lördags morse vid halv nio. Vi åkte sedan neråt Florida keys. Efter en tur på ungefär två timmar hamnade vi i samhället Islamorada. Där blev det en kycklingburgare på Burger King innan vi besökte pappas kompis Ron och hans fru. Tänk att man kan bo som dom gör. Ett hus med en båt precis utanför eftersom dom bor vid en kanal som leder direkt ut i havet.
Men först kanske jag ska förklara vad Florida Keys är. Jo Florida Keys är en massa, massa öar söder om Florida som är ihopbundna av långa broar. Öarna är väldigt smala så att man ofta ser havet på båda sidorna när man åker bil. På ena sidan av öarna ligger Atlanten och på andra sidan ligger Mexicanska golfen. Haven utanför öarna är på många ställen helt otroligt grunda och dessutom så är det så kallade mangroveskogar som omringar öarna och bildar kanaler. Dessutom är områdena här väldigt påverkade av tidvattnet och nu när vi var där var det dessutom fullmåne vilket påverkar än mer.
När vi åkte ut med kanoten i lördags var det lågvatten vilket betydde att man på vissa ställen kunde promenera omkring mitt ute i havet. Nästan som att man gick på vatten. Så i lördags blev det lite paddling på dom naturliga kanalerna och sedan blev det lite fiske, solning och bad mitt ute i havet på lite land som stack upp tack vare lågvattnet.

Vi hade dessutom hyrt ett rum på ett motell så att vi kunde stanna över natten. På kvällen åkte vi och köpte pizza och sedan blev det tidigt sänggående så vi skulle komma upp i tid på söndagen.

Halv åtta på söndagsmorgonen ringde klockan. En timme senare var vi ute på vägen igen. Målet var Bahia Honda State Park. En "park" med strand och hela baletten. Och där hamnade vi också tillslut. Efter ett stopp på Ihop innan dess. Där inhandlades och åts dagens frukost - äggröra, bacon, hash brows (typ som potatisen i janssons frestelse) och blåbärs- eller banan och jordgubbspannkakor. Helt underbart onyttigt, mättande och gott. Sen fortsatte vi köra och hamnade tillslut på den grymt fina stranden. Något helt annat än stränderna här i Fort Lauderdale och Miami. Det här var en strand där det inte fanns några hotell eller hus, inga solstolar, inte en massa folk och lite sjögräs på stranden. Det var sådär naturligt. Och det var underbart väder och varmt i det turkosa vattnet. Så det blev en massa solande och lite färg införskaffades. På seneftermiddagen var det dags att åka hem igen. En resa på ca. 3 timmar. På vägen blev det kycklingburgare på Burger King igen. Vilken helg.
Var helt död när jag kom hem sedan och det blev tidigt sänggående igen. Börjar bli en vana.
Bilder kommer senare.
Puss.


Plåga och njutning.

Jag lyckades plåga mig igenom dagens lektioner. Det började med 50 minuters matte och efter det var det 1 timme och 40 minuters lektion i global issues. Ville bara ut ur klassrummet. En anledning var att det för ovanlighetens skull var en klarblå himmel utaför fönstret. Kanske inte det så konstigt men faktum är att det fortsatte att vara klarblått hela eftermiddagen också, vilket inte hör till vanligheterna. Så när klockan väl visade 13.40 gick jag till mitt rum, satte på mig bikinin, packade ner handuken och en bok och gick till poolen. Låg där i två timmar och lyckades faktiskt få lite, lite färg. Och så grymt skönt det var!
Har tränat idag för första gången på nästan tre veckor också. Influensan förstörde ju min träningsrytm under jullovet men idag var det dags att sätta igång igen. Det fick bli en mjukstart - 8 km på löpbandet i ett bra tempo. Kände att jag inte har kört på ett tag för jag blev betydligt tröttare idag än vad jag blev innan jag åkte härifrån i december. Men det känns bra att vara igång igen.
Har hunnit med lite middag också. Apelsin, naturell yoghurt, lite solrosfrön, té, några minitomater och en burk makrill i tomatsås. Funderar på om jag ska öppna kartongen med brownies som fick följa med hem igår men jag ska stå emot. Jag klarar det, jag är stark.
Imorgon bitti vid 08.00 blir jag upplockad av mor, far och bror. Ska på roadtrip. Spännande värre. Blir borta hela helgen. Skönt!
Har lite hemlängtan. Saknar vissa väldigt mycket redan.

Puss!


Miami.

Är egentligen alldeles för trött för att blogga. Kom hem för någon timme sedan. Dagen började med en lektion och efter det kom familjen och plockade upp mig utanför skolan, så nu har vi haft en underbar heldag i Miami Beach.
Att vi till att börja med lyckades hitta rätt utan en endaste liten felkörning var bara det en bedrift. Att vi sedan hittade en parkeringsplats var nästan ännu bättre. Efter det promenerade vi runt i Art Deco-kvarteren och längs Ocean Drive, promenerade lite på den underbara stranden och posade självklart utanför Miami Ink. Inte riktigt lika imponerande på riktigt som på tv. Haha. Efter det blev det lunch på en grym restaurang. Enchiladas med ris blev det tillslut. Sedan promenerade vi tillbaka ner till stranden och låg där och njöt av solen en stund på eftermiddagen. Min enda besvikelse är att solen inte tar någonting efter 14.00 vilket betyder att jag inte har fått någon färg.
Efter några timmar på beachen var det dags att ta sig tillbaka mot Davie och Fort Lauderdale. Vi valde att inte ta dom stora high ways-en utan istället tog vi kustvägen, vilket betydde sightsing längs med alla häpnadsväckande, imponerande, gigantiska, superlyxiga hotell. Bara det en enorm upplevelse.
Vi stannade till på Publix innan vi åkte tillbaka till skolan, och tyvärr så råkar det nu finnas brownies i skafferiet. Ska försöka låta bli dom. Tur att jag ska börja gymma imorgon igen efter min långdragna förkylning.
Nu ska jag äta klart min supermiddag bestående av apelsin, naturell yoghurt, banan, äpple, svenskt knäckebröd, keso och några nötter.

Puss!


Stranden.

Skolan har satt igång nu, och det känns väl både kul och kanske inte lika kul. Alltid skönt att ha något att göra samtidigt som kurserna jag läser just nu är ganska intensiva.
Igår kom familjen över. Blev en guidad tur runt skolan och alla olika bygnader. Lunch blev det i cafeterian och efter det åkte vi tillbaka till Fort Lauderdale och hotellet. Blev två mysiga timmar på stranden på eftermiddagen innan vi duschade och gick ut och åt middag. Jag åt tonfisk. Riktigt gott. Lillebror har däremot fått smak på USA-livet och äter enbart hamburgare eller pizza. Allt annat bojkottas.
Jag sov över på hotellet också och sedan skjutsade dom andra hem mig i morse när dom begav sig till Sawgrass Mills Mall för shopping.
Själv sitter jag här på mitt rum och har lite småtråkigt. Men ser fram emot imorgon då det vankas Miami med mor, far och bror.
I helgen är även tanken att vi ska ta en tur nedåt Islamorada och Key West. En tur på 3-4 timmar. Ser dock fram emot detta väldigt mycket då jag ännu inte har kommit nedåt dessa trakter ännu.
För er som undrar så går det även bra för pappa att köra bil. Mamma läser karta och följer gps:n medan pappa kör och håller koll på medtrafikanter och rödljus. Så än så länge inga missöden på den fronten.
Nu vräker regnet ner utanför fönstret och jag måste plugga lite.
Puss!

Jullov i bilder.

Här kommer utlovade bilder som visar några sidor av mitt jullov 2008.



Det bakades med Oscar och co.


Vi gjorde ett grymt fint pepparkakshus också.


Det blev krogen med Gäddan.


Och sedan var det julafton i Uppsala Näs.


Pippi var närvarande.


Både hår och skor satt på plats.


Delar av julbordet.


Julgran.


Jultomten kom han med.


Vi fick besök av den riktiga.


Meja hade försvunnit och ersats med Pippi.


Sedan var det nyårsafton också.


Det blev middag hemma med familjen och favoriten.


Sötnos!


Vi hann också med en skridskotur på Mälaren.


Första gången med långfärdsskridskor.


Isen var förträfflig.


Farfar var ute han med.


En värdig avslutning på ett underbart jullov.

Tillbaka.

Så var jag tillbaka i Fort Lauderdale igen.
Flygresan gick bra. Fick översätta lite när familjen inte hängde med. Satt dessutom ensam på flyget eftersom vi inte hade bokat biljetter tillsammans. Men det gick bra i alla fall. Känns som att jag åkte hemifrån för flera veckor sedan. Det känns verkligen som att jag har varit ute på resande fot i åratal.
När jag fick mina väskor på flygplatsen så upptäckte jag dessutom att mina väska hade blivit genomsökt för det låg en lapp i väskan om att den hade blivit genomsökt och sedan hade de dessutom öppnat en påse som var ihopknuten. Men allt var i sin ordning.
På flygplatsen blev jag upplockad av Morgan och hennes pojkvän, och nu sitter jag här på mitt rum igen. Och imorgon bitti börjar min nya termin. Första dagen består av matte och international studies. Måste plocka ut mina nya böcker också.
Värmen är något som jag har saknat lite. 25 grader är ju alltid skönare än -12. Men samtidigt känns det som att jag hade kunnat haft lite längre vinter. Jag fick ju knappt se någon snö.
Sedan känns det som att jag inte har hunnit träffa alla jag ville träffa. Men jag får väl ta igen det i maj igen.
Och så saknar jag Oscar. Alldeles för mycket. Tänk att jag inte ska få se honom förrän den 9e maj. Men jag vet att det kommer gå.
Ska lägga in några bilder senare också, som sammanfattar mitt jullov.
Puss!

Måste, måste!

Har knappt packat hälften. Och vi åker härifrån till Arlanda med taxi strax före halv sju imorgon bitti. Dax att sätta igång med allt som ska fixas nu.
Imorgon får ni börja stå ut med mina USA-inlägg igen.
Puss!

GOTT NYTT ÅR!

Så är det nu 2009. Ännu ett år har gått. Ett otroligt händelserikt år. Jag har tagit studenten, flyttat hemifrån, börjat plugga osv. osv. Jag hoppas att 2009 blir minst lika bra som 2008. Det skulle till och med kunna få bli ännu lite bättre. Och jag har en känsla av att det faktiskt kommer bli det också! 2009 ska bli ett år där jag gör allt som jag vill göra. 2009 ska bli mitt år.
Nyårsaftonen spenderades hemma med mor och far. Det blev middag med Oscar, Viktor, mamma och pappa. 3 rätters bestående av en förrätt med räkor, lax, avocado, rom och citron, en varmrätt bestående av nötstek med potatisgratäng och en sås med lätt, lätt kokta grönsaker och en efterrätt som blev en fruktsallad med äpple, banan, apelsin, fikon, jordgubbar och ananas. Till detta dracks det lite vitt vin. På det hela en väldigt, väldigt god middag med väldigt trevlig sällskap.
Kvällen blev i alla fall lugn. Mös på soffan med tända ljus och lite musik. Till slut blev klockan tolv. Sådär som den alltid brukar bli på nyårsafton tillslut. Tyckte att tolvslaget kom aningen fortare i år än vad det annars brukar.. Men det var nog bara inbillning.
Eftersom pappa började jobba 08.00 i morse blev det sängen för honom efter att klockorna hade salgit på tv, och jag och Oscar promenerade hem till honom.
Idag blir ännu en sådan där lugn dag för min del. Fortfarande förkyld. Men det sla bli en tur till Meja, Maria och storebror efter lunchen så det ser jag fram emot.
Nu är maten framdukad.
Gott Nytt År! Puss.

RSS 2.0