Maaaat.
Nu blir jag hungrig igen...
Saffranscouscous med honungsglacerade grönsaker
4 Portioner
Ingredienser:
5 dl couscous
5 dl vatten
1 förpackning saffran
1 stor rödlök
1 fänkål
1 stor aubergine
1 squash
2 paprikor
Olivolja
Salt
Peppar
2 msk flytande honung
Tillagning:
Sätt ugnen på 225 grader.
Ansa fänkålen och skala löken. Grovskär dem i bitar och lägg dem i en långpanna. Häll över lite olj och sätt in i ugnen i ca. 15 minuter.
Dela auberginen på längden och skiva den.
Ansa squashen och paprikan och skär dem i bitar. Blanda dem med de andra grönsakerna i pannan.
Häll på lite oja och honung.
Salta och peppra.
Sätt in grönsakerna i ugnen i ca. 45 minuter och vänd runt någon gång.
Grönsakerna ska ha fått färg och mjuknat.
Blanda couscous och saffran i en skål.
Koka upp vatten med lite olja och salt.
Häll vattnet över couscousen och låt stå i 15 minuter.
Rör om och bland i grönsakerna.
Kommentarer
Trackback